Wat zijn de verschillende stadia van Hepatitis C?

Wat zijn de verschillende stadia van Hepatitis C?

De Mayo Clinic beschrijft hepatitis C als een virale infectie die specifiek de lever aanvalt. Zij melden ook dat de meeste mensen die besmet zijn met het virus zich niet bewust van hun infectie, en hebben geen symptomen. Echter, asymptomatische besmette personen zijn nog steeds in staat om het virus, dat ontstaat door onbeschermde geslachtsgemeenschap en het contact met besmet bloed te verspreiden. De meest voorkomende wijze van overdracht is het delen van naalden gebruikt om illegale drugs te injecteren. Er zijn drie verschillende stadia van hepatitis C-infectie: acute, chronische en eindstadium.

acuut

Deze fase van hepatitis C infectie kan asymptomatisch zijn, wat betekent dat de besmette persoon ervaart geen symptomen. Merck Manuals, een online medische bibliotheek, meldt dat als de symptomen zich voordoen, kunnen zij onder meer blaarvorming op de huid als het wordt blootgesteld aan zonlicht; geelverkleuring van de ogen en huid; misselijkheid, verlies van eetlust en gewichtsverlies; koorts; en pijn in de bovenbuik, waarbij de lever is gelegen. Deze symptomen verdwijnen over het algemeen voor de besmette persoon ervaart de chronische fase van hepatitis C-infectie.

chronisch

De National Digestive Information Clearinghouse, een dienst van de National Institutes of Health, beschrijft de aard van chronische hepatitis C virale infectie. Een chronische infectie optreedt wanneer het lichaam de virale infectie niet duidelijk. De meeste mensen die besmet zijn met het virus niet in staat zijn om het te wissen, wat betekent dat de meeste mensen niet doorstromen naar de chronische fase.

Geïnfecteerde personen die geen behandeling ontvangt deze infectie kan eindigen met levercirrose, waardoor niet functioneert littekenweefsel het normale leverweefsel vervangt. Enkele symptomen van de chronische fase zijn vergelijkbaar met de acute fase, en sommige zijn verschillend volgens Merck Manuals en de National Digestive Information Clearinghouse. Deze symptomen omvatten geelverkleuring van de ogen en huid; zwelling in de buik en / of enkels; overmatige vermoeidheid; misselijkheid, verlies van eetlust, en onbedoeld gewichtsverlies; zichtbare bloedvaten die in een spinnenweb-achtige patroon op het oppervlak van de huid verschijnen; en een buitensporige tijd voor het bloeden te stoppen.

Eindfase

Dr. Michael Picco, MD, van de Mayo Clinic, beschrijft gebruik van eindstadium hepatitis C-infectie. Eindstadium hepatitis C infectie optreedt bij pati├źnten die niet afdoende behandeling van de infectie te doen verdwijnen ontvingen. In dit stadium heeft littekenweefsel vervangen door veel van de normale lever, waardoor de lever van normaal functioneren. Eindstadium hepatitis C infectie, zoals de andere twee fasen, kan vergeling van de ogen en huid, overmatige vermoeidheid, gebrek aan eetlust, onbedoeld gewichtsverlies en misselijkheid. Andere tekenen en symptomen van deze fase kan zijn buikpijn en zwelling, gastrointestinale bloeden en hersenbeschadiging door toxines in het bloed dat de lever niet in staat is te verwerken en te verwijderen uit het bloed.