Wat zijn de verschillende soorten van hoge bloeddruk?

Hypertensie, beter bekend als hoge bloeddruk, treedt op wanneer de bloeddruk constant hoog blijft. Hypertensie is de belangrijkste oorzaak van een beroerte, maar kan ook schade aan de nieren, kransslagaders en ogen. Daarom is het van belang te identificeren tussen de verschillende types van hypertensie, de oorzaken en de behandeling. Om hypertensie met succes onder controle bij individuele patiënten, moeten beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg eerste diagnose van een bepaalde zaak op basis van de kenmerken en oorzaken.

Primaire hypertensie

Individuen meestal lijden primaire hypertensie als gevolg van slechte leefgewoonten. Hoewel dit type hypertensie vertegenwoordigt meeste gevallen gediagnosticeerd door artsen, de exacte oorzaak is onbekend. Echter, sommige theorieën voorgesteld dat bij sommige mensen een probleem met de nieren kan het lichaam een ​​grotere hoeveelheid natrium, die op zijn beurt, verhoogt bloedvolume en de druk in de vaten te houden. Terwijl de medicatie kan nodig zijn, veranderingen in het dieet, stress management en lichamelijke activiteit zijn essentiële elementen van de behandeling. Inname van natrium is een primaire factor die verantwoordelijk is voor hoge bloeddruk bij veel mensen, met name ouderen en mensen die lijden aan obesitas. Groenten en fruit zijn uitstekende bronnen van kalium, die, indien geconsumeerd in voldoende hoeveelheden, kan helpen om de bloeddruk te verlagen.

Secundaire Hypertensie

Secundaire hypertensie is het symptoom van een onderliggende medische aandoening zoals nierziekte, leverproblemen, congestief hartfalen, stress, slaap apnea of ​​endocriene stoornis zoals hyperthyroïdie of het syndroom van Cushing, die verhoogde niveaus van hormonen. Nierarteriestenose is een veel voorkomende oorzaak van secundaire hypertensie. Problemen ontstaan ​​wanneer de slagader die de nieren van bloed versmalt. Behandeling van secundaire hypertensie omvat het besturen van de onderliggende aandoening of ziekte naast voorschrijven van antihypertensiva.

Alcohol-geïnduceerde hypertensie

Gemiddeld 30 tot 50 procent van alcoholisten hypertensie. De voorwaarde is vaker voor bij vrouwen die alcohol misbruik dan bij mannen. In feite kan zwaar drinken van alcohol een van de meest voorkomende oorzaken van secundaire hypertensie zijn. Talrijke studies van alcoholisten hebben aangetoond dat in de meeste gevallen, de bloeddruk weer normaal zodra alcohol uit het systeem van de persoon, en hij blijft onthouden. Echter, als een persoon begint te drinken, bloeddruk stijgt. Het consumeren van te veel cafeïne kan ook een tijdelijke verhoging van de bloeddruk veroorzaken. Cafeïne stimuleert het vrijkomen van cortisol en adrenaline. Omdat de meeste cafeïneverslaafden het ontwikkelen van een tolerantie in de tijd, blijft de vraag of cafeïne nadelig beïnvloedt bloeddruk in de lange termijn.

Geïsoleerde systolische hypertensie

Geïsoleerde systolische hypertensie komt voor bij mensen naarmate ze ouder worden. Opbouw van plaque in de slagaders bemoeilijkt bloed doorheen kan stromen. Een veel voorkomende vorm van hoge bloeddruk bij mensen ouder dan 60, medicatie lijkt het risico van hartaanval en beroerte. Onderzoek ondersteund door zowel het National Institute of Aging en de National Heart, Lung, and Blood Institute gevonden dat het behandelen van ouderen met diuretica niet alleen vermindert het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, maar kan ook het risico op dementie en de bijbehorende depressie te verminderen.

-Zwangerschapshypertensie

Sommige anders gezonde vrouwen gaan lijden aan hoge bloeddruk na de twintigste week van de zwangerschap. In de meeste gevallen, deze vrouwen met overgewicht of obesitas. De aandoening kan mild of vrij ernstig zijn. Andere symptomen zijn onder meer het behoud van water en eiwit in de urine. De aandoening gaat meestal weg binnen een paar weken na de bevalling. Zwangerschap geïnduceerde hypertensie kan worden veroorzaakt door reeds bestaande hypertensie, diabetes, nierziekte of meerdere foetussen dragen. Vrouwen die zijn gediagnosticeerd met zwangerschap-geïnduceerde hypertensie lopen een groter risico op pre-eclampsie tijdens de zwangerschap. Symptomen kunnen zijn: hoofdpijn, duizeligheid, zwelling van de handen en het gezicht, misselijkheid, braken en pijn in de buik. De aandoening treft meestal zwangere vrouwen die jonger zijn dan 25 jaar of ouder dan 40 jaar. Het is meer waarschijnlijk te zijn tijdens een eerste zwangerschap of bij vrouwen die hoge bloeddruk had voordat je zwanger.

-Medicatie geïnduceerde hypertensie

Bepaalde geneesmiddelen op recept en over-the-counter (OTC) medicijnen kunnen ofwel veroorzaken of verergeren hypertensie. Steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAIDs), decongestiva en gewichtsverlies supplementen zijn vaak OTC geneesmiddelen die een verhoogde bloeddruk kan veroorzaken. Cortocosteroids, immunosuppressieve en kanker drugs behoren tot de voorgeschreven medicijnen die hoge bloeddruk kan een neveneffect zijn. Deze medicijnen vernauwen bloedvaten en nieren kan veroorzaken.

maligne Hypertensie

Maligne hypertensie wordt beschouwd als een medische noodsituatie de bloeddruk plotseling stijgen tot gevaarlijke niveaus. Een persoon kan kortademigheid, pijn op de borst, een ondraaglijke hoofdpijn, epileptische aanvallen of zelfs verlies van bewustzijn als de bloeddruk stijgt ervaren. Braken, kan wazig zien of blindheid ook optreden. Hoewel de aandoening kan levensbedreigend zijn als ze niet onmiddellijk behandeld, deze symptomen zijn soms het eerste teken dat een individu heeft een hoge bloeddruk. Omdat de bloeddruk snel stijgt zo hoog, een persoon met een risico op het lijden een beroerte, hartaanval, nierschade of aneurysma bloeding veroorzaakt in de hersenen.