Wat zijn de sterkste verdovende pijnstillers?

Wat zijn de sterkste verdovende pijnstillers?


Narcotische pijnstillers zijn afgeleid van opiaten, verbindingen die afkomstig zijn uit de natuurlijk voorkomende Opium poppy plant. Er zijn tientallen van synthetische en natuurlijke versies van deze opiaat-based (verdovende) pijnstillers, alle dragen verschillende niveaus van kracht. Dat de sterkste fentanyl beschouwd, morfine lijkt de basis waarop alle geneesmiddelen van deze klasse worden vergeleken zijn.

Hoe Narcotics werken tegen Pain

Narcotische pijnstillers zijn afgeleid van opiaten en werken wanneer het lichaam verwerkt-opiaat gebaseerde verbindingen in chemische stoffen genaamd endorfine. In de hersenen endorfine wekken een euforisch gevoel, waardoor het blokkeren van gevoelens van pijn.

fentanyl

Over het algemeen de sterkste pijnstillers beschikbare fentanyl. Het is een synthetische versie van opiaten en wordt alleen door injectie toegediend. Het wordt meestal alleen in ziekenhuizen waar het helpt induceren slaap bij patiënten met extreme pijn.

buprenorfine

Buprenorfine is iets minder krachtig dan fentanyl, maar het kan ook oraal worden toegediend.

levorfanol

Levorfanol is een synthetisch opioïde basis. Het is vier keer sterker dan morfine bij inname via injectie en dan 10 keer sterker bij orale inname. Daarnaast heeft een 12-uur halfwaardetijd.

hydromorfon

Het geneesmiddel hydromorfon nauw verwant aan morfine, behalve dat het iets krachtiger, met een iets langere halfwaardetijd.

Morfine

Morfine is een van de oudste en meest voorkomende verdovende pijnstillers. Het kan mondeling door injectie worden toegediend. Het is een van nature voorkomende stof rechtstreeks uit de papaver plant.