Wat zijn de oorzaken van zwarte vlekken op de tong?

Wat zijn de oorzaken van zwarte vlekken op de tong?


De tong is een uitstekende indicator van uw algehele gezondheid. Zwarte vlekken en donkere verkleuringen op de tong een grote dingen, zoals reacties op een geneesmiddel of bepaalde vormen van kanker wijzen. Het is belangrijk om medische hulp te zoeken als u een donkere vlekken op de tong zien, en laat uw arts bepalen of behandeling nodig is.

Reactie op Medicijnen

Een reactie op medicatie is de meest voorkomende oorzaak van zwarte vlekken op de tong. Bismuth medicijnen zoals Pepto-Bismol kunnen tijdelijk uit het oppervlak van de tong zwart. Normaal borstelen moeten deze vlekken te verwijderen, maar als ze aanhouden, zorg voor medische behandeling.

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie is een oorzaak van zwarte vlekken op de tong, en is meestal een onschadelijke genetische aandoening. Zwarte vlekken op de top of onder de tong, en kunnen worden behandeld door een dermatoloog om cosmetische redenen.

Hairy Tongue

Een "harige" tong wordt meestal bedekt met kleine zwarte vlekken in plaats van de grotere zwarte vlekken. Dit kan worden veroorzaakt door de consumptie of antibiotica tabak of het resultaat van een schimmelinfectie genaamd glossophytis zijn.

mondelinge Kanker

In zeldzame gevallen kan het zwarte vlekken op de tong mondkanker geven. Kankerweefsel kan verkleuringen veroorzaken in de mond, maar meestal gepaard met een kleine bult nabij het donkere gebied.