Wat zijn de oorzaken van terugkerende urineweginfecties?

Wat zijn de oorzaken van terugkerende urineweginfecties?


Een urineweginfectie (ook wel een blaasontsteking of UTI) is een ontsteking van de urinewegen veroorzaakt door bacteriën die normaal wordt gevonden op de huid of in het darmkanaal wordt verspreid in de urinewegen. U kunt terugkerende infecties van de urinewegen hebben als je infecties ervaren herhaaldelijk zelfs nadat je al de juiste behandeling hebben gekregen voor hen. Er zijn verschillende oorzaken van terugkerende urineweginfecties, met inbegrip van slechte hygiëne en het immuunsysteem problemen.

catheterisatie

Mensen die catheters moet gebruiken lopen het risico voor terugkerende infectie van de urinewegen. Een katheter is een klein buisje dat via uw plasbuis in uw blaas wordt geplaatst. Het wordt gebruikt voor het blazen van mensen die niet zelf doen legen. Dit kan noodzakelijk zijn allerlei invloeden zoals comateuze of bedlegerige ziekenhuispatiënten. Katheters worden ook soms gebruikt om urinemonsters te verkrijgen van zuigelingen. De reden dat katheters het risico van terugkerende urineweginfecties omdat ze de urethra vreemde voorwerpen openen.

geslachtsgemeenschap

Voor sommige vrouwen, geslachtsgemeenschap is de oorzaak van recidiverende urineweginfecties. Een vrouw plasbuis ligt net boven de opening van haar vagina, waardoor het open om eventuele bacteriën die in de vagina kan opleveren. Wanneer de penis van een man in de vagina wordt ingebracht, kunnen de bacteriën die normaal aanwezig zijn op zijn huid zijn worden overgedragen aan de urethra van de vrouw, waardoor een UTI. Mannen die geslachtsgemeenschap hebben met andere mannen zijn ook op het risico voor recidiverende urineweginfecties, omdat zij hun penissen te voegen in de anus van de andere man. Bacteriën in de ontlasting of darmkanaal kan worden overgedragen van de anus van een man met de penis van de andere man en veroorzaken een infectie van de urinewegen.

slechte hygiëne

In sommige gevallen kan terugkerende urineweginfecties worden veroorzaakt door slechte hygiëne, vooral bij vrouwen. De locatie van de plasbuis vrouw blootstelt aan de bacteriën die algemeen in de omgeving van de anus. Als u niet vegen van voren naar achteren na de stoelgang, is het mogelijk dat de bacteriën verspreiden naar uw plasbuis. In onbesneden mannen, als je niet voorzichtig schoon te maken onder de voorhuid, is het mogelijk voor bacteriën om te bouwen en daar zijn weg in de plasbuis te vinden. Niet baden of veranderende ondergoed vaak kan ook leiden tot recidiverende urineweginfecties.

Problemen met het immuunsysteem

Sommige mensen krijgen recidiverende urineweginfecties omdat er iets mis is met hun immuunsysteem, zoals aids of lupus. Je lichaam wordt blootgesteld aan allerlei bacteriën en virussen elke dag. De meeste van hen zijn gedood door uw immuunsysteem voordat je eens merken er iets mis is. Wanneer de ziektekiemen niet gedood door het immuunsysteem, infectie ontstaat. Als je merkt dat je het ontwikkelen van infecties van de urinewegen herhaaldelijk, zal uw zorgverlener lopen vaak tests om ervoor te zorgen dat uw immuunsysteem goed werkt.

Problemen met de urinewegen

Terugkerende urineweginfecties kan ook worden veroorzaakt door een probleem in uw urinewegen. Het urinewegen kan misvormd zijn, waardoor de bacteriën een grotere kans hebben om te prolifereren. Dit geldt vooral voor baby's of kinderen. De nieren zijn de belangrijkste organen binnen de urinewegen, en chronische infecties van de urinewegen kan een gevolg zijn van een nierziekte zijn. Blaasziekten ander belangrijk deel van de urinewegen, kan ook een oorzaak van terugkerende urineweginfecties zijn.