Wat zijn de oorzaken van Posterior Neusbloedingen?

Invoering

Er zijn twee soorten neusbloedingen, voorste en achterste. Anterior neusbloedingen optreden op de voorzijde van de neus. Postérieure neusbloedingen optreden op de achterkant van de neus gezet in de richting van de keel. De meeste neusbloedingen zijn de voorste ras. Posterior neusbloedingen, terwijl minder vaak voor, zijn ernstiger. Het bloed kan vervallen de achterkant van de keel, waardoor het moeilijk is de hoeveelheid bloedverlies bepalen. Posterior neusbloedingen kan ook leiden tot verstikking.

Een zware klap

Als je een zware klap te krijgen op je gezicht, hoofd of de neus, is het mogelijk dat één van de slagaders aan de achterkant van je neus scheuren, wat resulteert in een posterior bloedneus. Posterieure neusbloedingen kunnen ernstig zijn, en in het geval van een zware klap je moet gaan naar de eerste hulp meteen.

cocaïnegebruik

Cocaïne is zeer hard op het slijmvlies van de neus. Sommige mensen die regelmatig cocaïne snuiven zijn bekend om gaten ontwikkelen op de binnenkant van de neus. Als er een gat ontstaat, of de binnenkant aan de achterkant van je neus raakt beschadigd door het gebruik van cocaïne, kon je een posterior bloedneus te krijgen.

Hoge bloeddruk

Het is meestal oudere patiënten met posterior bloedneuzen gevolg van hoge bloeddruk. Als je ouder wordt, je aderen en bloedvaten worden minder elastisch en flexibel. Ook atherosclerose littekens je bloedvaten. Al deze factoren kan het moeilijker maken voor een slagader om samen te trekken en terug te trekken, waardoor een breuk veroorzaakt in een slagader in de rug van je neus en een achterste bloedneus te maken.

Recente Neus Chirurgie

Nasale chirurgie is een andere mogelijke oorzaak van posterior neusbloedingen. Als je recente nasale operatie hebben gehad en vind dat u posterior neusbloedingen, moet u contact opnemen met uw arts.

Tumor

Een tumor in de neusholte kan ook leiden tot een posterior bloedneus.

medicijnen

Aspirine, artritis medicijnen en bloedverdunners zoals warfarine en heparine kunnen posterior neusbloedingen veroorzaken. Omdat deze medicijnen het bloed verdunnen, het maakt het moeilijker voor de bloedstolling en voor neusbloedingen worden gestopt in een tijdig. Als u een van deze medicatie regelmatig en merken een toename in de posterieure neusbloedingen, dan moet u contact opnemen met uw arts.