Wat zijn de oorzaken van Ovulatoire Dysfunction?

Ovulatoire dysfunctie betekent dat de eierstokken niet hun werk van het vrijgeven van een ei aan het doen zijn. Hoewel de symptomen van slecht functionerende eierstokken zijn niet altijd de aandacht trekken, zoals een onregelmatige of afwezige menstruatie, moeten ze nog steeds serieus worden genomen als ze onvruchtbaarheid of andere ernstige afflictions.There kunnen wijzen zijn veel oorzaken voor ovulatoire disfunctie, zoals polycysteus ovarium syndroom, perimenopauze, stress, ovariale hypofunctie en obesitas.

Functie

De eierstokken vrouwelijke geslachtsklieren dat elke maand een eicel, alsmede de hormonen oestrogeen en progesteron. Vanaf de geboorte, de eierstokken bevatten alle eieren die nodig zijn in een mensenleven, meestal een paar honderd duizend, hoewel slechts ongeveer 300 volwassen en worden vrijgegeven. Ovulatie is het vrijkomen van een eicel uit de eierstok door de eileiders en in de baarmoeder, waar het is ofwel bevrucht en leidt tot zwangerschap, of het is niet bevrucht en vergoten wordt via de menstruatie.

Polycysteus ovarium syndroom

PCOS is wanneer er cysten op de eierstokken en is de meest voorkomende oorzaak van ovulatoire disfunctie. Volgens de arts en schrijver John R. Lee in zijn boek "Wat Uw arts kan niet vertellen over borstkanker," kan te veel suiker in de voeding leidt tot een constant verhoogde insuline niveau ", en een hoog insulinegehalte veroorzaken een onevenwichtige verhouding van de eierstok-regulerende hormonen, FSH en LH. Multiple (in plaats van één) follikels kunnen vormen, wat resulteert in cysten op de eierstokken. de aandoening zelf is zelden schadelijk, maar veroorzaakt hormonale onbalans, wat kan leiden tot een groot aantal andere problemen , waaronder kanker.

Perimenopause

Perimenopause is de fase voorafgaand aan de menopauze (gedefinieerd als het stilleggen van de eierstokken), meestal van drie tot zes jaar voordat de laatste periode. In dit stadium ovulatie onregelmatig --- de eierstokken niet altijd een ei per maand, hoewel een maandelijkse periode kan nog voorkomen --- wat een normaal hoewel niet noodzakelijkerwijs gezonde disfunctie van de eierstokken. Het ongezond alleen omdat anovulatie leidt tot oestrogeen dominantie in het lichaam.

Spanning

Stress, zowel mentaal als fysiek, kan invloed hebben op je cyclus, het maken van je menstruatie te laat of zelfs het maken van je overslaan een periode helemaal. Studenten, professionele atleten of iedereen onder extreme druk hebben vaak onregelmatige cycli. Hoewel deze onregelmatigheden normaal weg te gaan wanneer de stress onder controle is, kan chronische stress het vermogen van je lichaam om regelmatig ovuleren beïnvloeden.

ovariuminsufficiëntie

Ovariale hypofunction of prematuur ovarieel falen, kan worden veroorzaakt door chemotherapie of bestraling, andere auto-immuunziekten of genetica. De symptomen zijn vergelijkbaar met de menopauze, zoals gebrek aan menstruatie, pijnlijke geslachtsgemeenschap, nachtelijk zweten en opvliegers.

zwaarlijvigheid

Overgewicht heeft een zware tol op het lichaam in staat te ovuleren, waardoor anovulatie. Dus zelfs als bloeden nog steeds elke maand optreedt, kan het lichaam niet produceren van een ei. Obese vrouwen met polycysteus ovarium syndroom kan ernstiger ovariële disfunctie dan vrouwen die een normaal gewicht, zoals onvruchtbaarheid hebben.

Behandeling

Diagnose van ovulatoire disfunctie kan worden bevestigd door uw arts bij het bepalen van uw hormoonspiegels of via echografie. Conventionele behandeling voor ovariële disfunctie wordt meestal gedaan met de vruchtbaarheid medicijnen zoals clomifeencitraat, maar natuurlijke kruiden zijn gebruikt in Azië al eeuwen, met inbegrip van rode klaver, framboos blad en vrouwenmantel. In de tussentijd, het meten van uw lichaamstemperatuur elke ochtend bij het eerste ontwaken kan helpen nagaan of u ovuleert.