Wat zijn de oorzaken van Nerve schade in het oor?

Wat zijn de oorzaken van Nerve schade in het oor?

De nervus vestibulocochlearis, ook wel bekend als hersenzenuw XIII, is een speciale gevoelszenuw met twee zenuw takken. Het vestibulair tak van de zenuw aids in balans controle, waardoor het individu om hun ruimtelijke positie vast te stellen en te onderhouden rechte houding. De cochleaire tak helpt de hersenen te detecteren geluid, door middel van trillingen in speciale zenuwuiteinden genoemd haarcellen.

Wanneer deze zenuw wordt beschadigd, het individuele vermogen om te horen of te handhaven evenwicht kan worden aangetast. Een aantal factoren kan schade aan de nervus vestibulocochlearis veroorzaken.

Trauma

Een artikel geschreven door V. Danielidis en andere wetenschappers van de afdeling KNO aan de School of Medicine aan de Democritus Universiteit in Griekenland en gepubliceerd in het tijdschrift "Audiologie en Neuro-ontologie" stelt dat "slechthorendheid is een bekend gevolg van de gesloten hoofd wond." Een hoofdletsel wat resulteert in een schedelfractuur kan de nervus vestibulocochlearis beschadigen. Deze zenuw verlaat uit de hersenen hoewel het slaapbeen, waar het overgaat in een opening genaamd de interne akoestische gehoorgang alvorens te verdelen in de twee takken. Schade aan het slaapbeen, kan dit leiden tot schade aan de nervus vestibulocochlearis en gehoor en evenwicht kan negatief worden beïnvloed.

Infectie

Oor infecties kunnen de sensorische zenuwuiteinden van de vestibulocochlearis gehoorzenuw, die haarcellen worden genoemd beschadigen. Middenoor infecties, de zogenaamde otitis media, zijn de meest voorkomende vorm van oorontsteking. Neuritis vestibularis is een infectie die het evenwichtsorgaan deel van de achtste hersenzenuw ontvlamt, wat leidt tot stoornissen in evenwicht te brengen. KidsHealth merkt dat bof, mazelen en waterpokken tevens kan bijdragen aan schade aan het oor.

overmatig Noise

Het is bekend dat blootstelling aan lawaai, ofwel ineens of in de tijd, kan gehoorschade veroorzaken. Langdurige, veel lawaai kan de zenuwuiteinden te doden in het binnenoor, waardoor permanente schade, volgens de American Academy of Otolaryngology. Schade aan de zenuwuiteinden kan gehoorverlies of tinnitus, een aandoening die vaak beschreven als "een piep in de oren" veroorzaken.

tumoren

Tumoren van de hersenen of de schedel kan de akoestische of vestibulair takken van de nervus vestibulocochlearis beschadigen.

Akoestische neuroma is een goedaardige groei die de New York Times Health Guide zegt wordt verondersteld te worden veroorzaakt door genetische factoren. Deze tumor kan ook in het vestibulaire deel van de zenuw en als brughoektumor kan worden aangeduid. evenwichtsstoornissen en tinnitus gehoorverlies, zijn veelvoorkomende symptomen van akoestische neuroma. De behandeling bestaat uit chirurgie of bestralingstherapie of, wanneer de aandoening asymptomatisch is gebleven, is het soms rust gelaten en waargenomen via MRI scans voor verdere groei.