Wat zijn de oorzaken van MS?

Wat zijn de oorzaken van MS?

Wat zijn de oorzaken van MS?

Multiple sclerose (MS) is een degeneratieve, auto-immune ziekte die de hersenen en het ruggenmerg, die het centrale zenuwstelsel (CZS) te vormen beïnvloedt. Wetenschappers proberen om te bepalen waarom het immuunsysteem van het lichaam aanvalt myeline (een vette beschermende omhulsel dat de zenuwen dekt in het CZS), waardoor de communicatie (die via de zenuwen) van de hersenen naar de vitale organen af ​​te breken.
MS onderzoek bleven zeer uitdagend vooral omdat de aangetaste weefsel diep in de hersenen van de patiënt en het ruggenmerg, die toegang tot de getroffen gebieden zeer bemoeilijkt ingebed zijn. Echter gezamenlijk onderzoek op vier belangrijke disciplines eens dat MS wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een combinatie van defecte immuunrespons, milieu, infectie en genetica. We weten nog niet waarom juist deze factoren de CNS weefsel beschadigen.

Immunologie

Wetenschappers zijn het erover eens dat MS is een auto-immuunziekte. Met andere woorden, de hersenen en het ruggenmerg aangevallen door het immuunsysteem. Waarom het lichaam doet is dit nog niet duidelijk gekend. Volgens de Mayo Clinic, de mensen zijn op een iets hoger risico op het ontwikkelen van MS als ze de schildklier en vaatziekten, diabetes type 1 of inflammatoire bowl ziekte - alle auto-immuunziekten.
Wijdverspreide klinische studies hebben aangetoond dat de voortgang van MS naar beneden kan worden vertraagd immunosuppressiva, die, zoals de term doet vermoeden, onderdrukt het immuunsysteem. Echter, dit blootstelt de patiënt voor infecties.
Er is ook een stroming die gelooft chronische stress kan het immuunsysteem aantasten, wat het soort ontstekingsreactie waargenomen bij MS.

Milieu

Vastgesteld is dat MS vaker in landen die verder van de evenaar. Nogmaals, het is niet duidelijk waarom dit het geval is. Migratiepatronen tonen aan dat mensen die geboren zijn in de regio's die een hoger risico van MS te hebben en te migreren naar een gebied met een lager risico voor de leeftijd van 15, het verwerven van het risicoprofiel van de nieuwe omgeving. Studies zijn momenteel aan de gang om een ​​verband tussen MS, het milieu en de leeftijd / hormonen die betrokken zijn bij de puberteit te vestigen.
Vitamine D, verkregen door het lichaam uit zonlicht, is aangetoond dat het immuunsysteem te versterken, dat is waarom mensen die in de buurt van de evenaar wonen wordt gedacht dat ze sterker immuunsysteem dat de strijd tegen auto-immuunziekten zoals MS hebben. Wetenschappers zijn ook onderzoek naar de gevolgen van giftige stoffen, zoals industrieel afval en schadelijke chemicaliën in voedsel en water.

Infectie

Virologie onderzoek heeft vastgesteld dat bepaalde virusstammen veroorzaken ontsteking. Voorkomende infecties zoals het Epstein-Barr, mazelen en herpes kon breken het bloed / hersenbarrière, waardoor demyelinisatie (vernietiging van de beschermende myelineschede). Onderzoek is momenteel een mogelijke relatie tussen virale infectie / bacteriën en MS stellen.

Genetica

Volgens Duke University's Center for Human Genetics, MS is niet een typisch genetische aandoening. Echter, er is een gevestigde genetische band sinds vóór het begin van de 20e eeuw, waaruit bleek een verhoogd risico op de eerste, tweede en derde graad verwanten van mensen met MS. Onderzoek van een tweeling geven ook een genetische link.
Zoals het geval is met de meeste MS-onderzoek, wat we niet weten is veel meer dan wat we doen. Een school van denken is van mening dat, hoewel een individu een MS gen kan uitvoeren, zal hij / zij niet per se MS in zijn / haar leven, tenzij een milieufactor zet een auto-immuunreactie.