Wat zijn de oorzaken van lage Cortisol?

Hoewel hoge cortisol is geassocieerd met cardiovasculaire ziekten kunnen lage cortisol een symptoom van de onderliggende ziekte eveneens. Symptomen van lage cortisol zijn beschreven door patiënten met een lage schildklier aandoening en kan een zwakke of trillende gevoel, de vecht-of vluchtreactie, quick woedt, afkeer van de groep situaties, all-over zenuwpijnen, cafeïne heeft een ontspannende werking en gaan omvatten naar de badkamer veel. Een overspannen levensstijl wordt vaak toegeschreven als schuldige voor een vertraging van de productie van bijnieren verantwoordelijk voor cortisol.

Oorzaken

Soms bijnierinsufficiëntie is een aandoening waarbij de bijnieren te weinig cortisol, maar soms is er geen diagnosticeren oorzaak van de aandoening. Steroïden die medisch bepaalde toepassingen, zoals die gebruikt voor ernstige gewrichtspijn en die van ademhalingsproblemen voorgeschreven zijn, kan de productie bijnieren stoppen en daardoor te voorkomen dat de productie van cortisol. Raadpleeg uw arts over de risico's van lage cortisol als u steroïden voor medische aandoeningen.

overwegingen

Cortisol kan worden geblokkeerd door het gebruik van steroïden vanwege de chemische gelijkenis met steroïden in het lichaam. Medische oplossingen voor dit probleem omvatten de toepassing van niet-steroïde alternatieven indien mogelijk, een zo kort mogelijke behandeling indien nodig steroïden en afwisselende behandeling en niet-behandeling dagen. Dit zijn alle opties voor het handhaven bijnier- gezondheid tijdens de behandeling met corticosteroïden.

misvattingen

Chronische vermoeidheid patiënten bleken te hebben van cortisol deficiëntie in hun bloed. In een poging om te zien of kunstmatige cortisol de werking van chronische vermoeidheid patiënten zou verbeteren, werden experimentele patiënten die hydrocortison, de synthetische vorm van cortisol en effecten werden gemeten tegen een placebogroep. De vermoeidheid patiënten voelde zich beter voor een tijd, maar de steroïde vervanging bleek verder bijnierinsufficiëntie veroorzaken op de lange termijn.

Oplossing

Een verslag in de "Journal of Affective Disorders" hebben aangetoond dat de therapie, die gericht is op verbetering van gedrag om de resultaten en de symptomen van chronische vermoeidheid lijden te helpen, was in staat om patiënten te helpen verhogen hun cortisolspiegel ook.

Theorieën / Speculatie

Een verslag van 2009 in het "Journal of Psychoneuroendocrinology" meldt dat kinderen met het syndroom van Asperger, een bepaald soort autisme, kan ook een lage cortisol levels. Wanneer mensen wakker, cortisol stijgt, wordt gedacht, om het lichaam en de hersenen klaar voor de dag. Asperger Syndroom kinderen, die niet deze stijging van cortisol, dus het wordt verondersteld deze biochemische onevenwichtigheid kan verantwoordelijk zijn voor de abnormale en repetitief gedrag bij deze kinderen zijn.