Wat zijn de oorzaken van kalkaanslag op de longen?

Uw arts vindt dat je kan een calciumdepot (of verkalking) hebben op of in uw longen. 'Pulmonale verkalking': Hij kan ook de term te gebruiken. Terwijl de kalkafzettingen in de longen zijn meestal goedaardig (geen kanker), kunnen ze kwaadaardig worden. Kalkaanslag moeten beide worden gecontroleerd om kanker te voorkomen, en omdat veel van de voorwaarden die verkalking veroorzaken zijn ook ernstig.

Wat zijn kalkaanslag?

Kalkafzettingen zijn kleine ophopingen van calcium, die overal in je lichaam kan ophopen. Deze maken uitlopers van de botten, nier- en galstenen, en, in de schouder, tendinitis. Veel kalkafzettingen geen medische behandeling nodig hebben (ze kunnen zelfs terug worden geabsorbeerd in je lichaam). In de longen, maar ze kunnen een teken dat u een ernstige onderliggende aandoening die wordt waardoor ze vormen.

Symptomen van kalkafzettingen in de longen

Symptomen zijn onder meer het verhogen van ademhalingsproblemen (vooral na wat kan hebben leek een gewone verkoudheid), sneller dan normale ademhaling (tachypneu), piepende ademhaling, een hoest die 'tight' en droge geluiden, verlies van eetlust en cyanose (een blauwige kleur duidelijk in gezichtshuid of lippen).

De diagnose van een Calcium Deposit

De meeste kalkafzettingen in de longen worden ontdekt bij toeval (vaak tijdens een röntgenfoto van de borst gedaan om andere redenen). Een CT-scan is beter in het detecteren van deposito's dan een MRI. Mogelijk moet u ook een verscheidenheid aan beeldvormende diagnostiek, eventueel met inbegrip van de borst radiografie, computertomografie tomografische scans en botscan. Een biopsie kan ook nodig zijn.

Wat zijn de oorzaken Calcium Deposito?

Veel dingen kunnen bijdragen aan een kalkaanslag vormen in de longen. Infecties (chronische bronchitis en longontsteking), tuberculose, vorige long verwondingen, histoplasmose (een schimmelinfectie), lange tijd blootstelling aan asbest en chronische nierziekte (die hoge niveaus van calcium in het bloed kan maken) zijn allemaal mogelijke oorzaken.

Andere factoren

Andere factoren zijn endocriene klieren problemen (waar uw lichaam ontwikkelt moeite met de verwerking van calcium), hypercalcemie (verhoogde calciumgehalte in het bloed), verhoogde alkalische fosfatase-activiteit, actieve angiogenese en zeldzame aandoeningen zoals sarcoïdose of amyloïdose.