Wat zijn de oorzaken van hoofdpijn & amp; Zweten?

Wat zijn de oorzaken van hoofdpijn & amp; Zweten?

In normale omstandigheden wordt zweten veroorzaakt door het lichaam in reactie op verhoogde temperaturen in een poging om de lichaamstemperatuur te handhaven of terug de inwendige lichaamstemperatuur weer normaal. Wanneer zweten optreedt in combinatie met een hoofdpijn, kan het een onderliggende fysieke of geestelijke ziekte of een orgaan onbalans die normaal functioneren verstoort geven.

Influenza

Influenza, beter bekend als de griep, een ademhalingssysteem infectie veroorzaakt door een influenza virus. De griep is een zeer besmettelijke infectie en kan worden verspreid via druppeltjes in de lucht of direct contact met voorwerpen die zijn besmet met ziektekiemen. Griep begint meestal met een loopneus, niezen en keelpijn. Naarmate de infectie voortschrijdt, degenen die besmet zijn beginnen te koorts en ervaring rillingen, overmatig zweten, hoofdpijn, droge hoest, spierpijn, vermoeidheid, zwakte en congestie te ontwikkelen. De meeste gevallen van influenza weg te gaan op hun eigen met voldoende bedrust en verhoogde vochtinname. Enkele gevallen van influenza ernstigere complicaties, zoals longontsteking, bij patiƫnten met een verzwakt immuunsysteem of onderontwikkelde veroorzaken. Deze hoog-risico individuen kan ziekenhuisopname noodzakelijk.

hypoglykemie

Glucose, ook wel bloedsuiker, is de belangrijkste bron van energie voor het lichaam. Hypoglykemie is een aandoening die optreedt wanneer bloedglucose niveaus onder 70 mg / dL vallen. Hypoglykemie wordt vaak geassocieerd met diabetes, maar kan ook worden veroorzaakt door pancreas tumoren, overmatig alcoholgebruik, leverziekten of langdurig vasten. Zonder juiste hoeveelheden glucose, diverse lichaamsfuncties verstoord. Dit kan leiden tot hoofdpijn, koud zweet, problemen met het gezichtsvermogen, onregelmatige hartslag, malaise, honger, prikkelbaarheid, nervositeit, beven, zwakte, mentale verwarring en tintelingen of gevoelloosheid van de huid, volgens Medline Plus. Milde hypoglykemie kunnen gewoonlijk worden behandeld met de consumptie van glucose-rijke voedingsmiddelen, zoals vruchtensap, harde snoep of glucose tabletten. In ernstige gevallen kan injecties van glucose of glucagon nodig zijn om de bloedsuikerspiegel weer normaal.

Gegeneraliseerde angststoornis

Gegeneraliseerde angststoornis is een psychische aandoening die wordt gekenmerkt door periodes van overmatige bezorgdheid of angst voor een periode van zes maanden of langer, volgens het National Institute of Mental Health. Degenen met een gegeneraliseerde angststoornis ervaring een overdreven gevoel van zorg meer dan triviale kwesties of worden verbruikt met de mogelijkheid van een dreigende ramp. Naast chronische angst, een verscheidenheid van fysieke symptomen vaak gepaard gegeneraliseerde angststoornis. Deze symptomen zijn vermoeidheid, spierspanning, hoofdpijn, overmatig zweten, moeite met slikken, spiertrekkingen, prikkelbaarheid, misselijkheid, duizeligheid en opvliegers. Het National Institute of Mental Health constateert dat gegeneraliseerde angststoornis treft miljoenen Amerikaanse volwassenen en twee keer zoveel vrouwen als mannen. Gegeneraliseerde angststoornis kan meestal effectief worden gecontroleerd met medicijnen; zal echter medicatie niet genezen van de ziekte. Cognitieve gedragstherapie is vaak nodig in combinatie met medicijnen om de wortel van het probleem te komen.