Wat zijn de oorzaken van hoofdpijn Every Day?

Wat zijn de oorzaken van hoofdpijn Every Day?

"Hoofdpijn" is een algemene term die pijn zit je in en rond de schedel, soms boven of achter de ogen, en vaak ook de bovenste cervicale wervelkolom. Hoofdpijn variëren sterk in termen van intensiteit, de frequentie en het type van pijn, die een arts kan voorzien van aanwijzingen over de oorzaak. Meest hoofdpijn duurt minder dan 12 uur en lossen zonder tussenkomst, zoals het geval is met spanningshoofdpijn. Echter, migraine duren drie dagen of meer medicijnen nodig om door te gaan met normale dagelijkse activiteiten. Elke dag, chronische hoofdpijn zijn ongebruikelijke en moet worden beschouwd als potentieel ernstige tot correct geïdentificeerd.

Kanker

Een ernstige, maar zeldzame oorzaak van de dagelijkse hoofdpijn is kanker van de hersenen of de schedel, zoals opgemerkt door de Mayo Clinic. Kanker kan aanvreten bot, zoals het geval is met de ziekte van Paget schedel of het kan grote tumoren groeien in de hersenen, zoals het geval is met glioblastomas. Pijn van kanker kan ondraaglijk of mild zijn. Neurologische problemen die een beroerte nabootsen worden gevoeld als een hersentumor is groot genoeg om dagelijkse hoofdpijn genereren.

Infecties en andere voorwaarden

Infecties, zoals abcessen hersenen en meningitis, ook serieuze niet vaak voorkomende oorzaken dagelijkse hoofdpijn. Infecties produceren meestal ernstige pijn. Voorwaarden die intracraniële druk te verhogen, zoals hoge bloeddruk, glaucoom en nierziekten, kan hoofdpijn genereren elke dag. Chronische sinus infectie, maar niet als levensbedreigend kan ernstige mate van pijn te genereren en een meer waarschijnlijke oorzaak dagelijkse hoofdpijn, zoals genoemd in het boek "chronische dagelijkse hoofdpijn."

Hoofd trauma

Hoofdtrauma kunnen chronische dagelijkse hoofdpijn te genereren, vooral als een hersenschudding resultaten. Postcommotioneel syndroom is meestal een teken van een meer ernstige hoofdletsel en kan leiden tot ernstige dagelijks hoofdpijn en vermoeidheid maandenlang, volgens Merck. Neurologische schade door hoofdtrauma, die zeer langzaam genezen, kan ernstige hoofdpijn elke dag gedurende vele maanden of zelfs jaren. Subarachnoïdale bloeding kan op korte termijn dagelijks hoofdpijn veroorzaken, maar meestal leiden tot de dood als medische hulp niet snel wordt gezocht.

Allergieën en toxiciteit

Voedselallergieën en toxische reacties aan chemische stoffen vaak gevonden in voedsel zijn meer voorkomende oorzaken van dagelijkse hoofdpijn, volgens "The Headache Book." Enkele veel voorkomende voedingsmiddelen die kunnen leiden tot de dagelijkse hoofdpijn omvatten rode wijn, bier, donkere chocolade, hotdogs, sandwich vleeswaren, kaas, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Sommige giftige chemicaliën kan passeren uit het bloed in de hersenen en leiden tot directe ontsteking en hoofdpijn. Veel reinigingsproducten bevatten dergelijke chemicaliën. Merck voegt eraan toe dat de wekelijkse farmaceutisch gebruik dagelijks kan leiden tot "rebound hoofdpijn," dat in wezen een toxische reactie.

Houding en Lifestyle

Lifestyle risicofactoren die frequente hoofdpijn kunnen bevorderen onder meer de volgende: Slechte houding tijdens het werk, de dagelijkse blootstelling aan TL-verlichting, blootstelling aan rook of dampen, constante mobiele telefoon te gebruiken, hoge stress-situaties, slapen op je buik, slaaptekort, nachtploeg schema's, zware cafeïne gebruik, chronische uitdroging, recreatief drugsgebruik, en vermoeide ogen kunnen allemaal bijdragen aan de mogelijkheid van dagelijkse hoofdpijn, zoals vermeld op de website Info-med.co.uk.