Wat zijn de oorzaken van brandende Hip Pain?

Invoering

Uw heup hecht je been naar je romp en het hoofd van uw dijbeen zwenkt in de aansluiting van uw bekken. Terwijl sommige pijn kan worden geassocieerd met het gewricht van uw heupbeen, zijn er verschillende structuren rond uw heup die ook de wortel van uw problemen met brandende pijn in de heup kan zijn.

bursitis

Slijmbeursontsteking in de heup kan optreden wanneer de slijmbeurzen ontstoken raken, en kan brandende heup pijn veroorzaken. Ze worden ontstoken als gevolg van een spierspanning of weke delen letsel. Bursae zijn met vocht gevulde blaasjes die de gebieden tussen pezen, spieren en botten smeren.

Ischias

Ischias doet zich voor wanneer de nervus vagus, die door de piriformis spier in de bil loopt geïrriteerd raakt. Dit kan brandende pijn in de rug van de heup veroorzaken.

Iliotibiaal Frictiesyndroom

De Illiotibial band is de pees die de heup verbindt met het kniegewricht om de stabiliteit. Illiotibial Band Syndrome er gebeurt als deze pees ontstoken raakt en veroorzaakt een brandende pijn in de heup en of knie.

artrose

Artrose gebeurt wanneer het kraakbeen tussen de bal van het heupgewricht en het stopcontact wordt uitgehold en vervolgens bot wrijft tegen het bot. Dit veroorzaakt brandende pijn in de heup wanneer u lopen of bewegen in een zodanige wijze dat u gebruik maakt van het heupgewricht.

infectieuze artritis

Infectieuze artritis gebeurt wanneer het heupgewricht geïnfecteerd raakt. Deze infectie kan op zijn beurt leiden tot een brandend pijnlijk gevoel dat voelt erg als artrose, maar is het gevolg van de infectie in plaats van het bot te wrijven op het bot als gevolg van verslechterde kraakbeen.

Chronische Infectieuze artritis

Chronische infectieuze artritis treedt op wanneer er een vertraging in de behandeling van een acute artritis die bot en kraakbeen vernietigen. Dit type artritis komt vooral voor bij kinderen en kan leiden tot blijvende invaliditeit.

Avasculaire necrose van de femurkop

Avasculaire necrose van de femurkop optreedt wanneer het botweefsel aan de kop van het dijbeen sterft en verliest de bloedtoevoer. Het botweefsel wordt dan zwak en na verloop van tijd kan instorten waardoor een brandende pijn in de heup.

stressfracturen

Stress breuken in de heup zijn niet zo vaak, maar ze gebeuren. Een spanningsbreuk wordt veroorzaakt door herhaalde belasting die lager is dan de hoeveelheid spanning die nodig is om de botbreuk in een belasting. Dit type breuk komt vaak voor bij hardlopers.