Wat zijn de oorzaken van blaas spasmen?

Omgaan met problemen van de blaas en plassen zijn nooit gemakkelijk. In feite is een dergelijke omstandigheden hebben de neiging om drastisch te bemoeien met je leven. Blaas spasmen zijn een dergelijke aandoening. Echter, voordat u behandeling te zoeken voor uw blaas spasmen, is het een goed idee om een ​​goed begrip van wat de oorzaken hebben, zodat de meest geschikte remedie duidelijk.

Definitie

Om blaas spasmen te begrijpen, moet je eerst begrijpen hoe de blaas normaal werkt. In een gezonde blaas, zal de spier langzaam en voorzichtig te contracteren als je nodig hebt om te plassen. Dit helpt u weet dat u nodig hebt om een ​​toilet te vinden. Echter, blaas spasmen veroorzaken intense spiercontracties, waardoor het gevoel alsof je nodig hebt om onmiddellijk naar de badkamer. Er is geen waarschuwing periode. Blaas spasmen kan zelfs dwingen urine uit je lichaam veroorzaken urge-incontinentie.

Interstitiële cystitis

Een mogelijke oorzaak van blaas spasmen is een aandoening genaamd interstitiële cystitis. Deze voorwaarde maakt uw blaas pijn en maakt urineren zeer pijnlijk voor geen duidelijke reden. Het kan gepaard gaan met gevoelens van urgentie, waarvan de oorzaak zijn blaas spasmen.

Urine-Traction Infectie

De meest voorkomende oorzaak van blaas spasmen is de infectie van de urinewegen. Ook bekend als een UTI, zullen patiënten pijnlijk of branderig plassen, troebel of stinkende urine, urinaire frequentie en urgentie te ervaren. Ernstige gevallen kan ook leiden tot koorts, rillingen, misselijkheid, braken en flankpijn.

katheters

Blaas spasmen en aandrangincontinentie kan ook worden veroorzaakt door regelmatige en herhaalde katheter gebruik. Aangezien een katheter is een buisje dat in de urethra geplaatst om afvoer urine uit het lichaam, is het gebruikelijk dat het irritatie kan veroorzaken in de blaas. Deze irritatie kan leiden tot blaas spasmen.

Chirurgie

Bepaalde ingrepen kunnen leiden tot blaas spasmen ook. Zo kan elke procedure die de buikstreek invloed verzwakking van de bekkenbodem of blaasspieren of nevenschade zenuwen. Voorbeelden hiervan zijn een hysterectomie, keizersnede, blaas chirurgie en een prostatectomie.

Zenuwstelselaandoeningen

Zenuwstelsel aandoeningen kunnen blaaskrampen zoals cerebrale parese, herpes, ziekte van Parkinson, hersentumoren, beroerte, diabetische neuropathie, multiple sclerose of een letsel aan het ruggenmerg veroorzaken.

medicijnen

Sommige medicijnen fungeren als blaas irriterende stoffen, wat kan leiden tot blaas spasmen. Deze medicijnen omvatten Bethanechol en een geneesmiddel genaamd Valrubcin, die wordt gebruikt voor chemotherapie. Diuretica zijn ook belangrijke blaas spasmen boosdoeners omdat ze helpen water te dwingen uit het lichaam.