Wat zijn de oorzaken van blaas infecties bij kinderen?

Wat zijn de oorzaken van blaas infecties bij kinderen?

Blaasontstekingen veroorzaken een pijnlijk branderig gevoel tijdens het plassen, een frequente aandrang om te plassen, troebel of sterk ruikende urine, een gevoel van druk in de onderbuik en lage koorts. Blaasontstekingen veroorzaken vaak-zindelijk kinderen om ongevallen achteruit en hebben in de loop van de dag. Jonge meisjes en onbesneden jongens hebben een hoger risico op het ontwikkelen van blaasontstekingen dan besneden jongens, volgens de 'Merck Manual. " Als uw kind symptomen van een blaasontsteking, kunt u uw kinderarts, omdat een onbehandelde infectie kan zich uitbreiden naar de nieren.

bacterie

De urinewegen bestaat uit nieren, de buizen die leiden van de nieren naar de blaas (de ureters) en de buis die leidt van de blaas naar de buitenkant van het lichaam (urethra). Hoewel urine is van nature antibacterieel, soms schadelijke bacteriën kunnen kruipen van de urinebuis en oprichting van een infectie. Jonge kinderen hebben een hoog risico voor blaasontsteking, omdat hun urethras zijn relatief kort, en ze de neiging om minder dan stellaire hygiënische gewoonten. Kinderen, vooral meisjes, moet worden geleerd om te vegen van voor naar achter na het gebruik van het toilet, zodat fecale bacteriën niet de plasbuis besmetten.

Volgens de "Merck Manual," de bacterie E. coli veroorzaken 75 procent van blaasontsteking bij kinderen. Sommige streptococcus en staphylococcus soorten kunnen ook leiden tot blaas infecties bij kinderen.

abnormale Anatomie

Een gezonde urinewegen ontmoedigt infectie omdat de blaas helemaal leeg met plassen, en antibacteriële urine zal het systeem te spoelen. Echter, kan een afwijking van de urinewegen die retentie van urine zorgt ervoor dat de weg geëffend voor een blaasontsteking te stellen. Kinderen die lijden herhaalde blaasontstekingen misschien een afwijking zoals een belemmering, een extra ureter of een defecte afsluiter blaas waardoor urine back-flush uit de blaas (vesicoureteral reflux). In de toestand genaamd neurogene blaas, de zenuwen in de blaas storing zodat het kind kan voelen wanneer de blaas vol is, of de spieren samentrekken niet sterk genoeg om volledig ledigen blaas.

andere oorzaken

Constipatie kinderen of mensen met het colon aandoening genaamd ziekte van Hirschsprung hebben een verhoogde kans op een blaasontsteking, waarschijnlijk omdat het rectum treft de urethra, zodat ze niet volledig leeg de blaas. Kinderen die een blaaskatheter infectierisiconiveau nodig, vooral als ze moeten herhaaldelijk worden gecatheteriseerd, of wanneer de katheter op zijn plaats blijft lang. Bij oudere kinderen, kan diabetes leiden tot een blaasontsteking.

ergernis

Hoewel technisch blaasontsteking, is ontsteking van de urinewegen (cystitis) vaak aangeduid als zodanig, omdat de ontsteking veroorzaakt dezelfde lichamelijke symptomen en respons bacteriële invasie. Bij kinderen nonbacterial cystitis komt meestal door blootstelling aan een chemische stof die de urethra irriteert. Voor kinderen met een bijzonder gevoelige urinewegen, alleen onderdompelen in een bubbelbad kan verrekenen een ontstekingsreactie en alle tekenen van een blaasontsteking.