Wat zijn de oorzaken van Anterior Knee Pain?

Wat zijn de oorzaken van Anterior Knee Pain?


Anterieure knie pijn (pijn in de voorkant van de knie) is een onderwerp dat veel mensen plagen, van atleten aan kantoorpersoneel en huisvrouwen. Omdat deze pijn komt meest in lopers, wordt vaak aangeduid als "knee runner's." Er zijn verschillende oorzaken van anterieure kniepijn, met inbegrip van een verrekte spier, artritis, tendinitis, kraakbeen verzachtende en knieschijf verplaatsing.

Verrekte spier

Wanneer spieren rond de knie, zoals spieren als de basis van de dij of bovenkant van het kalf, raken getrokken, de pijn kan soms midden in de knie. Trok spieren zijn meestal gepaard met een doffe, zeurende pijn, en meestal genezen binnen een week of twee. Lopende of terugkerende pijn in de knie is een teken dat de oorzaak is iets ernstiger dan een verrekte spier.

tendinitis

Tendinitis is wanneer een pees wordt gespannen of ontstoken. Dit kan soms pijn veroorzaken bij de voorkant van de knie, vooral als een pees in de onderste of bovenste dij kuit wordt getrokken. Zwelling en stijfheid over het algemeen met tendinitis. Tendinitis verdwijnt meestal na een paar maanden. Symptomen langer dan enkele maanden zijn meestal indicatief voor een ernstiger probleem, zoals artritis.

Artritis

Artritis in de knie gaat meestal gepaard met gelokaliseerde pijn en stijfheid die verergert onder druk of lichaamsbeweging. Artritis treedt op wanneer de gewrichten ontstoken raken, en wordt meestal gezien bij oudere mensen die lijden pijn in de knie.

Verplaatsing van de knieschijf

Rotatie van de knieschijf of verplaatsing (verplaatsing te hoog of te laag) van de knieschijf veroorzaakt de knieschijf te wrijven tegen het dijbeen of kuitbeen. Wanneer dit gebeurt, knie pijn meestal gecentraliseerd ofwel net onder en net boven het midden van de voorzijde van de knie.

Chrondomalacia patellae

Chrondomalacia is het verwekingspunt van het kraakbeen. Wanneer het kraakbeen van de knieschijf verzacht, wordt de beweging en de druk op de knie niet als gewoonlijk opgevangen, waardoor pijn uitstralen gehele knie. Chrondomalacia komt meestal voor bij mensen ouder dan 40 jaar.