Wat zijn de oorzaken van allergie?

Wat zijn de oorzaken van allergie?


Een shellfish allergie kan je erg ziek maken en kan zelfs levensbedreigend zijn. Waarom zijn sommige mensen zo allergisch voor schaaldieren, en wat precies de oorzaken van hun reacties?

Oorzaken

Elk type schelpdieren bevat een ander type eiwit; eiwitten in de schelpdieren veroorzaken sommige mensen immuunsysteem om meer histamine vrij te geven in reactie op hun lichaam te zien van een bepaalde schelpdieren als een gif.

symptomen

De symptomen van allergie variëren van netelroos, eczeem en gastro-intestinale problemen te snelle hartslag, het spoelen van het gezicht en de hals, moeite met ademhalen, piepende ademhaling, een daling van de bloeddruk of ernstige duizeligheid en jeuk, die een anafylactische shock kunnen betekenen en kan de dood tot gevolg hebben.

Het vermijden van Shellfish

Het lezen van etiketten en het onderzoeken van schelpdieren derivaten is de sleutel tot het vermijden van ingrediënten die kunnen worden verborgen in voedingsmiddelen. Voorbeelden van schelpdieren derivaten omvatten abalone, kokkels, garnalen, sint-jakobsschelpen, surimi, kreeft, maagdenpalm en wulken.

Eten bij Restaurants

Kruisbesmetting, dat is wanneer hetzelfde bestek of pannen worden gebruikt na te zijn gebruikt voor het koken schelpdieren, draagt ​​het risico van een klein beetje van schelpdieren eiwit krijgen in je eten; het risico dat dit gebeurt in een restaurant is hoog. Restaurants kunnen ook hergebruiken olie die is gebruikt om schelpdieren koken, wat gevaarlijk kan zijn als de meeste menu-items zijn gebakken.

Het vermijden van Schelpdieren in supplementen

Glucosamine en chondroïtine supplementen, hoofdzakelijk voor artritis pijn, bevatten gewoonlijk schelpdieren, zoals een waarschuwing op het etiket. Lees de etiketten zorgvuldig door en kijk voor de niet-schelpdieren glucosamine. Als er geen schelpdieren waarschuwing, niet aannemen dat het veilig is; bel het bedrijf en uit te vinden voor zeker alvorens.

Het lezen van etiketten

Het lezen van alle etikettering van uitdrukkingen zoals "kan schaaldieren bevatten" of "Geproduceerd met apparatuur met schelpdieren" is de sleutel tot het vermijden van schelpdieren in de meest onwaarschijnlijke plaatsen.