Wat zijn de oorzaken kale plekken On The Beard?

Wat zijn de oorzaken kale plekken On The Beard?


haaruitval in de baard, vooral in ronde kale plekken kunnen worden veroorzaakt door een aandoening genaamd alopecia areata barbae. Deze aandoening wordt beschouwd als een auto-immuunziekte, omdat het immuunsysteem onrechte aanvallen vreemd weefsel het komvormige haarzakjes waaruit haren groeien. Waarom dit gebeurt is grotendeels onbekend, maar de aandoening wordt algemeen gedacht worden doorgegeven of genetisch geactiveerd. Andere oorzaken kunnen hormonale disbalans, ringworm, een verborgen tand infectie of stress omvatten.

hormonale onbalans

Volgens de Amerikaanse National Library of Medicine en de National Institutes of Health, de oorzaak van de kale plekken op de baard, of alopecia areata barbae, is onbekend. Omdat een vijfde van mensen met deze aandoening een familiegeschiedenis van alopecia, wordt gedacht dat genen een trigger kan zijn.

Dit is niet het geval als kale plekken verschijnen op jonge leeftijd in de baard. Eerste baarden hebben de neiging om te komen in fragmentarisch in vele adolescenten. Haarzakjes volwassen op verschillende tarieven. Ook hormonen controle baardgroei en hormonale veranderingen kunnen zelfs de groei van een baard verstoren. Een man hormonen niet settelen, totdat hij is ongeveer 30 jaar oud. Veel fragmentarisch baarden worden regelmatig door die leeftijd.

Ringworm

Hoewel het niet gebruikelijk is, kan ringworm van de baard optreden. Deze infectie wordt niet veroorzaakt door een worm maar een fungus dat leeft op de bovenste laag van de huid. Ringworm is besmettelijk, en de dragers, die zich niet ringworm hebben, kunnen mensen of honden of katten.

Een baard die is geïnfecteerd door ringworm heeft kale plekken. Meestal zijn de kale plekken uitslaan en het centrum van de patch geneest. Soms, maar niet altijd, is een ring gevormd patroon. Als de infectie ernstig is, de kale huid ziet er rood, knapperig, gezwollen met blaren en is pijnlijk.

Ringworm van de baard is goed te behandelen met voorgeschreven medicijnen zoals griseofulvine.

Verborgen Tooth Infectie

Zoals gemeld door het Science Daily in 2007, onderzoek aan de Universiteit van Granada van de Afdeling Stomatologie vastgesteld voor de eerste keer dat een relatie tussen alopecia areata en tandheelkundige ziekte.

Hoogleraren Montoya en Soriano in Granada vond dat kale plekken op de huid kan worden veroorzaakt door een verborgen tand infectie. Zij vinden ook dat deze kale plekken zijn niet altijd in hetzelfde gebied op het gezicht als de infectie. In feite kunnen ze vrij ver van de infectie site.

Men denkt dat het probleem een ​​immuunsysteem reactie. Als er een tand infectie, het immuunsysteem onrechte de baard haarfollikels.

Spanning

Omdat ernstige fysieke of emotionele stress kaalheid van de hoofdhuid kan veroorzaken en kan zelfs leiden tot de helft tot driekwart van het haar van een man uit te vallen, is emotionele stress gedacht aan een onbewezen factor in de ontwikkeling van een fragmentarisch baard zijn.

Na aanzienlijke of plotselinge stress, kan een man haar uit te komen in de handen vol, een aandoening die bekend staat als telogene effluvium. Stress en haar gevolgen zijn over het algemeen niet geassocieerd omdat haren uit weken of zelfs maanden kan vallen na de stress afneemt.

Hoewel niet bewezen, kan spanning soms een factor in fragmentarisch baarden zijn.