Wat zijn de oorzaken ijspriem acne littekens?

Acne is een van de meest voorkomende huidproblemen. Volgens de National Institutes of Health, zal ongeveer 80 procent van de mensen tussen de leeftijden van 11 en 30 acne te ontwikkelen op een bepaald punt. Voor velen is acne niet meer dan een lichte comedo (mee-eter of Whitehead) die zich wist op zich zonder merkbare littekenweefsel. Helaas, voor anderen, acne kan een chronisch probleem leidt tot meer ernstige inflammatoire acne, zoals acne cysten of knobbeltjes geworden. Inflammatoire acne veroorzaakt meer schade aan de huid, die kan leiden tot ernstige acne littekens, littekens inclusief gedeprimeerde zogenaamde "ice pick" littekens.

comedo

Ijspriem littekens beginnen als een milde vorm van acne een mee-eter, ook bekend als een whitehead of mee-eter genoemd. Een comedone vormen wanneer de olie afgescheiden door de talgklieren, bekend als talg, gecombineerd met overtollige huid cellen in de follikels van uw huid. De combinatie van de twee ingrediënten is zacht plug blokkeert de follikel.

Ontsteking

Zodra een comedo is gevormd, bacteriën beginnen te vermenigvuldigen in de geblokkeerde follikel. immuunsysteem van het lichaam stuurt witte bloedcellen naar het getroffen gebied om te vechten tegen de infectie. Als witte bloedcellen te bouwen, wordt pus gevormd. Zoals pus bouwt in de follikel, kan de combinatie van talg, bacteriën en witte bloedcellen barsten in de omliggende huid, waardoor verdere huidirritatie en ontstekingen.

Druk

Ontsteking bouwt achter de acne laesie, kan de druk op te bouwen. De druk veroorzaakt de ontsteking dieper in de huid te bewegen, waardoor schade de ontsteking spreads. Dit leidt tot de vorming van ernstige vormen van acne zogenaamde cysten of knobbeltjes. Volgens de American Academy of Dermatology, als de druk niet wordt ontlast, de cyste of knobbeltje kan barsten, waardoor nog meer huid weefselschade.

Collageen en fibrine

Ontsteking schade huidweefsel, de productie en de structuur van het collageen in het aangetaste weefsel wordt verstoord. Deze verstoring leidt tot het verlies van collageen en fibrine in het getroffen gebied. Zonder deze collageen en fibrine, het resulterende littekenweefsel van acneontsteking verzinkt in de huid, tot de verschijning van een "ice pick" op de huid.