Wat zijn de oorzaken extreme vermoeidheid na het uitvoeren van?

Wat zijn de oorzaken extreme vermoeidheid na het uitvoeren van?

Vermoeidheid is een natuurlijk gevolg van het harde werk en lichaamsbeweging. Als je je energetische grenzen overschrijden tijdens het hardlopen, je lichaam maakt energie anaëroob of zonder zuurstof. Dit proces gebeurt vaak als gevolg van overtraining en ontoereikende voeding. Rest, de juiste voeding en de juiste training kan je uithoudingsvermogen te verbeteren. Als uw vermoeidheid extreem is - tot het punt van slaap of immobiliteit - kan uw toestand ernstiger zijn, dus raadpleeg uw arts over uw symptomen.

aerobic Metabolisme

Je spieren gebruiken aëroob of anaëroob metabolisme of ademhaling om energie op te wekken. Aërobe respiratie, in tegenstelling tot anaërobe, gebruikt zuurstof continu synthetiseren ATP, een energie-molecuul. Zuurstof zorgt voor de afbraak van glucose of suiker, kooldioxide, water en energie. Deze werkwijze is geschikt voor lange afstand rennen, aërobe stofwisseling kunnen uw spieren werken gedurende lange tijd zonder vermoeidheid. Het nemen van pauzes langs het hardlopen of het verminderen van uw intensiteit helpen om uw spieren te werken met zuurstof. Die meer zuurstof dan heb je zorgt ervoor dat je lichaam om te verschuiven naar anaërobe ademhaling.

overtraining

Overtraining is een van de belangrijkste oorzaken van vermoeidheid na draaien. Overschrijding van uw aërobe capaciteit - loopt te ver of te hard - leidt tot anaëroob metabolisme. Dit proces leidt tot toename van de verschillende stoffen die de band spieren en sabotage prestaties. Concentraties van waterstof en kaliumionen stijgen evenals niveaus van anorganisch fosfaat en adenosine difosfaat, die beide breken ATP. Hierdoor ATP productie vallen en calciumafgifte - die nodig is voor spiercontractie is - wordt geremd. Melkzuur opbouwt als bijproduct van anaerobe ademhaling. Spierkracht afneemt en uw algehele snelheid vertraagt.

Diet and Nutrition

Eten brandstoffen uw lichaam; zonder voldoende calorieën en de juiste balans van voedingsstoffen, kan je lichaam niet optimaal presteren. Vermoeidheid tijdens en na runs kan een tekort aan calorieën of bepaalde vitaminen of mineralen geven. Als agent, uw dieet bestaan ​​uit 50 tot 70 procent koolhydraten, 20 tot 30 procent vet en 10 tot 20 procent eiwit. Het eten van een verscheidenheid van voedsel kan u helpen om voldoende hoeveelheden van belangrijke vitaminen en mineralen, zoals B12, B6 en ijzer binnenkrijgen. B-vitamines zijn nodig voor de energiestofwisseling, rode bloedcellen en de gezondheid van de zenuwen, terwijl ijzer wordt gebruikt om zuurstof te transporteren naar spierweefsel. Praat met uw arts of een voedingsdeskundige over uw dieet en of het gaat om uw vermoeidheid.

Proper Training

Omdat endurance lopen zo eist van je lichaam, training behoorlijk is van groot belang voor de resterende gezond is en optimaal presteert. Vermoeidheid is vaak een indicatie van het vereisen van wat vrije tijd. Training moet ook rustdagen en gemakkelijk loopt naar de spieren en andere weefsels laat voldoende tijd om te herstellen en weer op te bouwen. Spieren kan getraind echter om vermoeidheid te weerstaan. Het uitvoeren van tempo loopt op de lactaatdrempel - het tempo waarin melkzuur bouwt spieren en banden - kan spiervermoeidheid verminderen. sprinten en plyometrische oefeningen toe te voegen aan je training regime kan ook het verhogen van uw uithoudingsvermogen.