Wat zijn de oorzaken Black on Childrens tanden?

Wat zijn de oorzaken Black on Childrens tanden?

Voor een overgrote meerderheid van de ouders, afgezien van routine schoonmaakbeurten is er geen noodzaak voor echte bezorgdheid over de tanden van hun kind, totdat het tijd is om beugels te overwegen. Voor anderen, maar er zijn bepaalde voorwaarden en moeten ze trachten advanced tandverzorging. Slechts enkele situaties kan leiden tand een kind donker worden tot het punt waar blijkt bijna zwart.

Veelvoorkomende oorzaken

Tanden kunnen donker of zwart van overmatig gebruik van fluoride en overmatig gebruik van bepaalde medicijnen of vitaminen, volgens de website van Dr. Daniel Ravel DentalResource.org. Een andere oorzaak van donkere tanden, trauma aan de mond is echter heel gebruikelijk bij kinderen, en kan plaatsvinden door struikelen, vallen of geraakt in de mond.

genetische oorzaken

Sommige genetische aandoeningen kan ook leiden tot de tanden donkerder worden weergegeven. Dentine dysplasie Type I ontstaat wanneer definitieve tanden normaal lijken maar de wortel structuur is allesbehalve. Volgens BioMed Central Oral Health, deze zeldzame aandoening veroorzaakt tanden bijna blauw of zwart te verschijnen.

Dentinogenesis imperfecta is ook een genetische tand stoornis die vroeg tijdens tandheelkundige ontwikkeling zich voordoet, volgens de National Library of Medicine en de National Institutes of Health website Genetic Thuis Reference. Tanden doorschijnend met een blauw-grijze tint, hoewel in sommige van de tint is geel-bruin. Kinderen met deze aandoening zijn gevoelig voor zwakke tanden die gemakkelijk breken, vallen of vertonen tekenen van slijtage. De aandoening treft zowel de baby en de definitieve tanden.

Tijdsspanne

Fluorose en medicatie met ijzer kan tanden donkerder tijdens de vormende jaren van een kind veroorzaken. Volgens de Mayo Clinic tandprotheticus Alan Carr, DMD, vrouwen die het antibioticum tetracycline tijdens de zwangerschap vlekken risico foetale tanden. Trauma als een klap voor de mond kan optreden op elk moment tijdens de kindertijd en kan de tand bloedvaten veroorzaken bloeding en voer de tand dentine laag. Ouders meestal merken verdonkeren veroorzaakt door genetische voorwaarden, zo spoedig melktanden ontstaan.

Behandeling

De behandeling hangt af van de diepte van de vlek, volgens DentalResource.org. Minor vlekken zijn die minder dan een paar tienden van een millimeter, en kunnen verbeteren met over-the-counter en tandartspraktijk witmakers. Diepere vlekken vereisen het verwijderen van een laag van glazuur en te vervangen door een samengestelde fineer.

Zwarting veroorzaakt door trauma beïnvloedt gewoonlijk de melktand maar niet de permanente tand, waarbij het kind leeft meestal met de voorwaarde dat tanden totdat uiteindelijk uitvalt. In het geval van blijvende tand schade, tandartsen uit te voeren vaak een wortelkanaalbehandeling.

Behandeling voor Dentin Dysplasia Type I is uitdagend en vereist vaak zowel sinus en botaugmentatie chirurgie. Behandeling van dentinogenesis imperfecta vereist gewoonlijk vaste tanden vallen onder kronen of kunstgebitten afhankelijk van de omvang van de schade.

waarschuwingen

Ouders moeten zich ervan bewust dat de onmiddellijke verkleuring niet altijd voorkomen na een trauma, volgens Dr Peter D. Vastardis van Garden City Dental Associates. Ouders moeten het veilig spelen en neem een ​​kind met een tand of mond trauma naar de tandarts voor onderzoek.