Wat zijn de oorzaken aambeien bloeden?

Aambeien, soms rectale klompen of palen, pijnlijke uitstulpingen van een ader binnen of bij de opening van de anus. Aambeien zijn vaker voor bij zwangere vrouwen en mensen ouder dan 50 Gelukkig veranderingen in gewoonten en het gebruik van over-the-counter medicatie vaak voorkomen of bloeden van aambeien, hoewel soms voorgeschreven medicijnen of een operatie nodig zijn.

bowel Movements

Volgens de Mayo Clinic, het hebben van een stoelgang kan veroorzaken aambeien te bloeden. Zelfs een zachte stoelgang die optreedt met regelmaat kan druk uitoefenen op een interne aambei, wat kan resulteren in helderrood bloed in de ontlasting of toiletpot. Aambeien bij de opening van de anus kan ook bloeden als ontlasting passeren, wat kan resulteren in heldere rode bloed op het toiletpapier.

Consiptation

Ontlasting die hard en droog en moeilijk te passeren of die liggen meerdere dagen na elkaar behoren tot de als constipatie conditie en volgens de Mayo Clinic, kan een oorzaak van bloeden aambeien. Harde ontlasting kan leiden tot overmatige druk uitoefenen op een gezwollen ader als ze door het rectum en de anus passeren, waardoor de aambei te bloeden. Persen tijdens de stoelgang komt vaak met constipatie, en kan ook leiden tot aambeien te bloeden.

Hygiëne

Volgens het National Institute of Diabetes, spijsvertering en Kidney Diseases, overdreven of frequent reinigen rond de anus kan veroorzaken aambeien te bloeden. Met behulp van een ruwe doek of veeg met ingebouwde zeep of lotions kan de aambei irriteren en veroorzaken te bloeden. Wrijven van de aambei of het gebruik van huismiddeltjes zoals alcohol of peroxide om het gebied schoon te maken kan ook leiden tot de aambei te bloeden.

ergernis

Volgens de National Library of Medicine, kan externe irritatie van de anus veroorzaken een aambei te bloeden. Het dragen van strakke ondergoed, thong of strakke broek kan de anus irriteren en leiden tot bloeden aambeien. Andere bronnen van irritatie, waaronder het gebruik van geurende hygiëneproducten, glijmiddelen en geparfumeerd of geverfd toiletpapier kan ook een oorzaak van bloeden aambeien.

jeuk

Aambeien op de opening of buiten de anus kan worden jeukende, en volgens de National Library of Medicine, krabben jeukende aambeien kan ervoor zorgen dat ze te bloeden. Aambeien ook jeuk als gevolg van contact met bepaalde soorten vezels in kleding worden. Bepaalde zepen en detergenten kunnen jeuk veroorzaken. Andere oorzaken van hemorrhoidal jeuk die kunnen leiden tot bloeden omvatten anale infecties, seksueel overdraagbare ziekten en allergische reacties.

Zwelling

Volgens de National Library of Medicine, zwelling van aambeien kan ervoor zorgen dat ze te bloeden. Hoe groter een aambei wordt, hoe waarschijnlijker het is geïrriteerde of blokdeel van het rectum of anus worden tijdens de stoelgang. Als een aambei groot wordt, zwelling kan de interne bloedstolsels veroorzaken of een bloeding in het weefsel, die kan veranderen in een medische noodsituatie, indien de bloedprop in de ader wordt ingediend.