Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Natural Red Palm Oil?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Natural Red Palm Oil?


De oude Egyptenaren gekookt met rode palmolie meer dan 5000 jaar geleden. De farao's beschouwden het als een heilig voedsel, en de cultuur gebruikt in de keuken en als medicijn. Afgeleid van de vruchten van de oliepalm Elaesis guineensis; de plant is ontstaan ​​in Afrika. Van zijn gewaardeerde oorsprong, rode palmolie viel uit de gratie in de westerse wereld. Nu, met de trends terug te gaan naar natuurlijke geneeswijzen, rode palmolie opnieuw bloeit met zijn talrijke voordelen voor de gezondheid.

medicinale Behandelingen

Voor talloze eeuwen heeft rode palmolie diende als een wondermiddel voor veel voorkomende kwalen in Afrika. Het is nog steeds gebruikelijk dat de zieke een kopje olie te drinken worden toegediend. Bovendien, zwangere en zogende moeders in de Afrikaanse dorpen drinken rode palmolie per dag om de vitamine-inhoud van hun melk op natuurlijke wijze te stimuleren.

Nutrient Vermogen

De rode kleur komt van de natuurlijke aanwezigheid van bètacaroteen en lycopeen, die wortelen en tomaten geeft hun kenmerkende rode en oranje kleuren. Eenmaal geknipt, het lichaam zet deze om vitamine A. De equivalente hoeveelheid rode palmolie biedt 15 keer de bètacaroteen van een wortel. Als zodanig, een theelepel van de rode palmolie levert een kind met de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van vitamine A.

Naast vitamine A, rode palmolie bevat ook vitamine E en K een gezonde huid, haar en nagels ondersteunen.

Naast het verpakken van een flinke vitamine punch, rode palmolie bevat ook andere erkende gezonde componenten zoals CoQ10, squaleen, falconoid, fenolische zuren en glycolipiden. Al deze fytonutriënten zijn erkend als een belangrijke rol in de totale voeding en gezondheid.

Ondanks de hoge verzadigd vetgehalte hebben palmolie studies aangetoond dat de olie verminderen van de opbouw in de slagaders. De aanwezigheid van CoQ10 is toegewezen als deel van de reden voor de verbetering van de algehele gezondheid van het hart en het cholesterolgehalte te verlagen.

Terwijl palmolie bevat meer dan 50 procent verzadigd vet, een deel van deze komt in de vorm van HDL of HDL, de goede vetten cholesterolverlagende. Hier ligt het belangrijkste debat over de vraag of palmolie biedt een gezond alternatief. De culturen die traditioneel gebruikt palmolie per dag als onderdeel van hun erfgoed hebben geen toename van hart-en vaatziekten, in vergelijking met andere culturen die natuurlijke, gezonde olie te gebruiken.

Future Benefits

In derde wereld landen, rode palmolie dient als een noodzakelijke bron van vet in de voeding. In deze hoedanigheid, de transvetten helpen afwenden ondervoeding door toevoeging nodig calorieën. Met de trend in de richting van natuurlijke vetten, kan palmolie someday vervang de gehydrogeneerde dierlijke vetten die deel uitmaken van veel bewerkte voedingsmiddelen.

Met rode palmolie wordt commercieel geproduceerd door delen van Afrika en Zuidoost-Azië, zijn voldoende hoeveelheden jaarlijks geproduceerd volgens de vervanging van deze natuurlijk gezonde stof te steunen in plaats van het chemisch geproduceerde vetten.