Wat zijn de gevaren van Morinda Citrifolia?

Morinda citrifolia is een soort plant waarvan de bladeren, fruit, bloemen, stam, schors en wortels worden gebruikt in alternatieve geneeskunde. Ondanks het gebruik aandoeningen zoals diarree, indigestie, keelpijn, sinus infecties, urinaire problemen en hoesten, Morinda citrifolia behandeling heeft het potentieel om bijwerkingen bij sommige gebruikers veroorzaken.

Identificatie

Morinda citrifolia heeft de potentie om allergische reacties veroorzaken bij sommige patiënten, waardoor kortademigheid, piepende ademhaling, pijn op de borst, zwelling van het gezicht en de extremiteiten en huiduitslag, de Physicians Desktop Reference waarschuwt.

Kenmerken

Wanneer het wordt gebruikt als voedsel, wordt morinda citrifolia als veilig beschouwd, RxList verslagen. Het sap en extract van de plant vormen het grotere risico.

geneesmiddelinteracties

In combinatie met hypertensie medicijnen zoals ACE-remmers en angiotensine receptor blokkers, morinda citrifolia heeft het potentieel om hoog gehalte aan kalium in het bloed of hyperkaliëmie veroorzaken. Na verloop van tijd, hyperkaliëmie heeft het potentieel om je hart en cardiovasculaire systeem beschadigen, de Amerikaanse National Library of Medicine verslagen.

risico's

Morinda citrifolia kan de lever disfunctioneren of schade veroorzaken bij sommige patiënten, RxList waarschuwt. Dit risico wordt verhoogd wanneer u andere geneesmiddelen die uw lever kunnen beschadigen, zoals de inbeslagneming medicatie carbamazepine, de anti-schimmel geneesmiddel fluconazol en de cholesterol medicijn simvastatine.

overwegingen

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, voorkomen dat morinda citrifolia, omdat de mogelijke effecten op uw baby zijn onbekend. Als je een geschiedenis van hyperkaliëmie of nier of lever ziekte, kan zij niet veilig zijn voor u om morinda citrifolia nemen, RxList waarschuwt.