Wat zijn de gevaren van etherische oliën?

De meest gevaarlijke ding over essentiële oliën is de misvatting dat als er iets is "natuurlijk", is het veilig. Dit is gewoon niet waar. Er zijn veel giftige stoffen in de natuur gevonden. Etherische oliën kunnen effectieve oplossingen voor een verscheidenheid van kwalen, maar ze moeten altijd met voorzichtigheid worden gebruikt.

Essentiële oliën

Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd plantaardige oliën. Ze worden meestal gebruikt voor aromatherapie en massage doeleinden. Bij gebruik als aromatherapie, zijn essentiële oliën verspreid in de lucht met een oliebrander en ademde in om ontspanning en andere voordelen voor de gezondheid te creëren. Etherische oliën zijn ook gemengd met massagelotions en andere oliën worden gebruikt voor massage.

ongepast Usage

Meest essentiële oliën worden verdund voor topisch gebruik. Niet-olie volgens verdunnen kan leiden tot een chemische-achtige burn. Heeft een hogere concentratie van de olie niet gebruiken dan aanbevolen. De zinsnede "te veel van het goede" kan zeker worden toegepast op het gebruik van etherische oliën.

Het overmatig gebruik van etherische oliën kan gevaarlijk zijn. Zelfs bij gebruik van oliën voor aromatherapie, kan het inademen van te hoge dosis van etherische oliën leiden tot hoofdpijn en misselijkheid.

Gevaren voor huisdieren

Volgens Natural News, kan tee tree olie giftig voor huisdieren, zelfs wanneer het lokaal toegepast. Het is geassocieerd met misselijkheid, braken, zwakte en trillingen bij honden.

Katten zijn bijzonder kwetsbaar voor de giftige stoffen in etherische oliën. lever Een kat niet kan verwerken deze toxines en het gebruik van bepaalde etherische oliën kan resulteren in leverfalen.

Vogels zijn intolerant van zware geuren. De verspreiding van etherische oliën in de lucht rond een vogel kan ademhalingsproblemen veroorzaken.

Neem contact op met een dierenarts voor het gebruik van essentiële oliën op elk dier.

Huidirritatie

Sommige mensen hebben huidallergieën bepaalde oliën. Om te testen voor de huid allergieën, verdunnen een druppel etherische olie in een theelepel van plantaardige en wrijf op een klein onopvallend stukje huid. Als roodheid, jeuk of irritatie optreedt stop het gebruik.

Sommige oliën zijn niet bedoeld voor contact met de huid. Volg de etikettering aanwijzingen aandachtig door.

andere gevaren

Meest essentiële oliën worden vervaardigd voor intern gebruik. Geen essentiële oliën innemen tenzij dit te doen door een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Deze oliën zijn sterk geconcentreerd en kan giftig zijn indien gegeten.

Huid absorbeert essentiële oliën, zodat vrouwen die zwanger zijn of proberen zwanger mag geen gebruik maken van essentiële oliën zelfs extern te worden. Het gebruik van deze oliën als een aromatherapie behandeling tijdens de zwangerschap moet met de arts het verstrekken van prenatale zorg worden besproken.