Wat zijn de gevaren van een voedingssonde bij ouderen?

Wat zijn de gevaren van een voedingssonde bij ouderen?


Sondevoeding kan worden gegeven aan de ouderen als ze niet normaal eten zijn. Vaak met de leeftijd, de spieren van de keel geleidelijk uitgewerkt. Er zijn verschillende complicaties met betrekking tot het hebben van een voedingssonde.

aspiratiepneumonie

Een van de grootste problemen met sondevoeding is de mogelijkheid van het ontwikkelen aspiratiepneumonie. Sommige mensen kunnen niet wennen aan de sonde, en ze proberen nog steeds te slikken. Personen die dit niet doet, kan eindigen met aspiratiepneumonie.

Geen verbetering

Veel mensen geloven dat de toegevoegde voedingsstoffen ontvangen via sondevoeding toestand van een oudere patiënt zal verbeteren. Echter, statistieken blijkt dat een sonde niet verbetert of pijn toestand van een persoon. Een oudere patiënt wiens lichaam kan niet normaal verwerken eten eigenlijk blijft in dezelfde staat.

afhankelijkheid

Veel mensen die sondevoeding krijgen zal afhankelijk zijn van de buis te worden. Ze krijgen zo gewend aan de buis die ze normaal nooit weer eten.

complicaties

Als de sonde te vroeg wordt gezet in, kan de patiënt ervaren bloeden in de maag. Voedingsslang plaatsing chirurgisch gedaan, en de procedure draagt ​​dezelfde risico's als elke operatie. Deze omvatten infectie en bloeden op de wond.

Is sondevoeding Worth It?

Veel mensen denken dat sondevoeding is eigenlijk een laatste redmiddel voor het houden van de ouderen leeft. U moet alle van de risico's en voordelen te overwegen voordat het maken van deze keuze.