Wat zijn de gevaren van een ongezonde voeding?

Wat zijn de gevaren van een ongezonde voeding?


Het leven is niet alleen maar over de lange wonen. Het gaat om goed te leven. Maar met alle eisen aan uw tijd en de constante opbouw van stress, soms lijkt het onmogelijk om te zorgen voor jezelf en lichaamsbeweging, of gewoon kijken naar uw dieet. Maar de effecten van een ongezond dieet kan, op de lange termijn, sterk verminderen van de kwaliteit van het leven.

Hoge bloeddruk

Volgens de tv-persoonlijkheid en arts, Dr Mehmet Oz, hoge bloeddruk is "de belangrijkste oorzaak van een hartaanval, beroerte, hartfalen, nierfalen en onmacht." Er zijn ook vele factoren, zoals stress, waardoor de bloeddruk kan beïnvloeden, "overgewicht direct leidt tot hoge bloeddruk." Wanneer de nieren zijn vernauwd door vet, worden ze niet in staat om hun werk te doen en het reguleren van de bloeddruk. Maar als je gewicht te laten vallen, je kan de bloeddruk snel te verlagen. Teveel zout en alcoholgebruik het risico op hoge bloeddruk sterk toenemen.

cholesterol

Vaak een aantal van de lekkerste eten is het ergste voor uw gezondheid. Voedingsmiddelen zoals cake, eieren, vlees en kaas zijn hoog in cholesterol, die, volgens Dr Mehmet Oz, kan je aderen verstoppen en leiden tot "een hartaanval, beroerte geheugenverlies, impotentie, gerimpelde huid." Cholesterol op zich is niet altijd slecht, maar de gevaren van het hebben van te veel kan leiden tot ernstige gezondheidsrisico's. Erfelijkheid speelt wel een rol, maar "je fysieke activiteit, slechte voedingskeuzes - trans- en verzadigde vetten, eenvoudige suiker, en te veel calorieën - echt dicteren" vermogen van het lichaam om je aderen verstopt raakt te houden.

Bloed suiker

Volgens de American Diabetes Association: "Er zijn 23,6 miljoen mensen in de Verenigde Staten, of 7,8 procent van de bevolking, die diabetes hebben." En terwijl diabetes heeft wel genetische banden, een ongezond dieet verhoogt uw kans op het ontwikkelen van diabetes. Suikerhoudende frisdrank, desserts en snacks te verhogen risico's. Met diabetes je lichaam niet genoeg insuline, die het niveau van suiker in het normale bereik blijft. De risico's omvatten hart-en vaatziekten, glaucoom, staar en andere oogproblemen, problemen met je voeten, infecties en schade aan de zenuwen.

Hoog risico op kanker

Slechte voedingsgewoonten verhogen omentum vet, die meestal in de buik wordt opgeslagen, en volgens Dr. Mehmet Oz, "De ontsteking voortvloeien uit omentum vet veroorzaakt ook disfunctie in het systeem dat beschermt tegen kanker. In feite is er een directe correlatie tussen taille grootte en een verhoogd risico op hormonaal gevoelige tumoren, zoals borstkanker bij vrouwen en prostaatkanker bij mannen. "

Slaap apneu

Volgens Dr Mehmet Oz, "vet rond je taille correleert met een dikke nek", die kan leiden tot een obstructie in je ademhaling. Dit kan leiden tot snurken, die "permanent gehoorverlies kan veroorzaken." Slaapapneu beperkt de hoeveelheid herstellende REM slaap, waardoor het lichaam de juiste hoeveelheid rust, wat kan leiden tot vermoeidheid, hoge bloeddruk en een hoger risico op gewichtstoename krijgen.