Wat zijn de Functies van Koolhydraten & amp; Eiwit?

Wat zijn de Functies van Koolhydraten & amp; Eiwit?

Koolhydraten en eiwitten behoren tot een klasse van nutriënten genaamd macronutriënten, die zijn genoemd naar het feit dat je grote hoeveelheden van hen nodig hebt in je lichaam. Elke macronutriënten zorgt ervoor dat uw lichaam in staat is anders, belangrijke functies uit te voeren. Om het lichaam goed blijven werken, is het belangrijk om voldoende hoeveelheden koolhydraten en eiwitten verbruikt.

Functie van Koolhydraten

De belangrijkste functie van koolhydraten om energie voor het lichaam, met name de hersenen en het zenuwstelsel. Wanneer u koolhydraten eet, een enzym genaamd amylase breekt ze naar beneden in een eenvoudige suiker genaamd glucose. De alvleesklier releases een hormoon insuline, die hecht aan glucose en brengt het naar je cellen zodat ze kunnen gebruiken voor energie. Insuline brengt overtollige glucose naar de lever, waar het wordt omgezet in glycogeen en opgeslagen voor gebruik wanneer de inname van koolhydraten te kort schiet. Als je gaat voor een langere periode zonder het eten van koolhydraten, een ander alvleesklier hormoon glucagon zet glycogeen naar glucose, zodat u het kunt gebruiken voor energie.

Functie van Fiber

Vezel, een specifiek type koolhydraten, heeft verschillende functies en gezondheidsvoordelen. Fiber kan voorkomen en de behandeling van constipatie en kan uw risico op het ontwikkelen diverticulitis, een digestief ziekte te verlagen. Vezel in je spijsverteringskanaal trekt water in je darmen, verzachtende uw ontlasting en het toevoegen van bulk aan het. Dit maakt de ontlasting gemakkelijker te passeren en kunnen verminderen spannen in verband met het passeren van een harde ontlasting. Fiber vermindert ook de absorptie van suiker in je darmen, die kan de controle van uw bloedsuikerspiegel en uw risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes te verminderen. Fiber vertraagt ​​ook de spijsvertering, waardoor je langer vol te blijven en kan u helpen uw gewicht te handhaven.

Functies van Protein

Eiwit geeft je lichaam met de structurele ondersteuning die u toelaat om te bewegen en buigen. De meest voorkomende eiwit in je lichaam, collageen, houdt uw bloedvaten, botten en huid gezond. Eiwit maakt het ook mogelijk je lichaam om verschillende enzymen en hormonen te synthetiseren en helpt je lichaam te handhaven vochtbalans en het zuur-base-evenwicht. Eiwitten kan ook fungeren als transport mechanismen, het dragen van zuurstof, vetten, vitaminen, elektrolyten en afvalproducten door je bloed. Eiwitten kan je lichaam voorzien van energie als je inname van koolhydraten schiet tekort, maar "Nutrition and You", door Joan Salge Blake, merkt dat je niet moet vertrouwen op eiwitten voor energie, omdat koolhydraten en vetten zijn meer geschikt voor deze rol.

overwegingen

Aanbevelingen voor koolhydraten en eiwitten is afhankelijk van je calorie-inname. Koolhydraten moet bestaan ​​uit 45-65 procent van je dagelijkse calorie-inname, terwijl eiwit 10 tot 35 procent van de calorieën dient te omvatten. Koolhydraten en eiwitten zorgen elk 4 calorieën per gram, dus als je 2000 calorieën per dag consumeren, moet je inname van koolhydraten 225-325 g, en eiwitinname moet 50 tot 175 g.