Wat zijn de functies van Iron in Metabolism?

Wat zijn de functies van Iron in Metabolism?

IJzer is een van de belangrijkste mineralen in het menselijk lichaam. Het is ook een van de meest voorkomende mineralen op de planeet. IJzer is essentieel voor veel metabolische functies van het lichaam, maar de belangrijkste rol in de productie van hemoglobine, het eiwit in rode bloedcellen dat zuurstof bindt voor levering aan de verschillende organen. IJzer is ook belangrijk bij de productie van myoglobine dat vangst zuurstof helpt onze spieren.

Productie van hemoglobine

IJzer is een integraal onderdeel van hemoglobine, het zuurstof bindend molecuul in rode bloedcellen. Zoals trouwens, het ijzer in rode bloedcellen is wat geeft het bloed zijn kleur. Volgens de Universiteit van Californië in San Francisco Medical Center, ongeveer 70 procent van het lichaam ijzer winkels op rode bloedcellen en het hemoglobine molecuul. IJzer is binnen een moleculair complex zogenaamde heemgroep. Elk eiwit hemoglobine kan uitvoeren vier zuurstofmoleculen naar de weefsels, en geeft vervolgens het voor de cellen om hun metabolische processen uit te voeren.

Productie myoglobine

Myoglobine is een ander zuurstof-bindend eiwit, meestal gevonden in de skeletspieren en het hart. Volgens Lab Tests Online, baan myoglobine is te controleren zuurstof binnen spiercellen voor gebruik bij de metabolische processen die energie opwekken voor spiercontractie. De aanwezigheid van ijzer in de spieren geeft hen hun rijke bruine uitstraling. Net als hemoglobine, myoglobine heeft een heem-groep in de kern waar het bindt en zuurstof opgeslagen, klaar voor gebruik in de opwekking van energie.

Andere rollen van ijzer

IJzer is ook belangrijk bij andere metabolische processen. Volgens Washington University, de synthese van DNA, de bouwsteen van alle cellen in het lichaam vereist ijzer.
IJzer is ook een onderdeel van neurotransmitters, de stoffen die door hersencellen met elkaar communiceren. IJzer is onderdeel van het productieproces van bindweefsel cellen en bindweefsel dat de "cellulaire lijm" van het lichaam vormt. IJzer is ook belangrijk voor de gezondheid van het immuunsysteem van het lichaam.

Ijzertekort

Ijzertekort resultaten hetzij uit arme inname van ijzer, het onvermogen om ijzer te absorberen uit het spijsverteringskanaal, of overmatig verlies, zoals zware menstruele bloeden. Omdat de meerderheid van ijzer gaat in de productie van rode bloedcellen, ijzerdeficiëntie leidt tot anemie. Ijzergebreksanemie microcytaire anemie veroorzaakt, waarbij het lichaam minder en kleinere rode bloedcellen, die hun vermogen om zuurstof te transporteren vermindert. Symptomen van ijzer-deficiëntie anemie zijn zwakte, vermoeidheid en bleekheid.