Wat zijn de functies van de in vet oplosbare vitamines?

Wat zijn de functies van de in vet oplosbare vitamines?

Het vet oplosbare vitaminen omvatten vitamine A, D, E en K. Ze hebben een veelheid aan functies van het houden van uw botten sterk aan het toestaan ​​van je hersenen om je spieren te vertellen om te bewegen. Naar aanleiding van een gezonde, evenwichtige voeding die een verscheidenheid aan groenten, fruit, vlees, gezonde oliën en zelfs een beetje tijd in de zon omvat zal u helpen uw behoefte aan deze essentiële voedingsstoffen.

De "Eyes" Have It

Vitamine A helpt uw ​​visie, immuunsysteem en reproductieve systemen. Het houdt ook je hart, longen en nieren goed werken. Voorgevormde vitamine A, of retinol, is te vinden in vlees en zuivelproducten, lever en visolie zijn de beste bronnen. Provitamine A, of bèta-caroteen, is te vinden in groene bladgroenten, oranje en gele groenten en fruit. Sommige van de beste bronnen van provitamine A bevatten wortelen, spinazie, broccoli, meloen, abrikozen en squash. De 2010 Dietary Guidelines for Americans adviseren u eet 1-2 kopjes donkergroene bladgroenten en 3-6 kopjes van rode of oranje groenten per week. Dit moet voldoen aan uw lichaam behoefte aan vitamine A.

The Sunshine Vitamine

Vitamine D, samen met calcium, houdt uw botten sterk door het voorkomen van rachitis bij kinderen en osteoporose bij volwassenen. Vitamine D helpt ook je spieren te bewegen, verbetert je immuunsysteem en helpt verminderen ontstekingen. De meeste mensen krijgen hun vitamine D uit de zon, hoewel sommige voedingsmiddelen zoals melk en verrijkte granen bevatten toegevoegde vitamine D. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D is 600 IE (Internationale Eenheden) per dag. Vijf tot 30 minuten in de zon een paar keer per week kunt u uw huid om voldoende hoeveelheden vitamine D. te vervaardigen

Do not Get Radical

Vitamine E beschermt uw lichaam tegen vrije radicalen, die moleculen die je cellen beschadigen zijn. Het verhoogt ook je immuunsysteem en houdt het bloed bewegen door de bloedvaten zonder klonteren. De beste bronnen van vitamine E zijn onder andere noten, zaden en plantaardige oliën. Groene bladgroenten en verrijkte granen bevatten ook aanzienlijke hoeveelheden vitamine E. De ADH voor vitamine E is 15 milligram voor volwassenen. Een ounce van zonnebloempitten bevat meer dan 7 milligram vitamine E, en een half kopje gekookte spinazie of broccoli bevat bijna 2 milligram.

De Clot verdikt

Vitamine K kan uw bloed te stollen. De beste bronnen van vitamine K zijn onder andere groene bladgroenten, broccoli, bloemkool, spruitjes, kool, vis, vlees en eieren. Vitamine K-deficiëntie is uiterst zeldzaam, omdat je ook vitamine K in uw darmen. De RDA voor vitamine K voor volwassenen is 90 microgram per dag. Vitamine K kunnen interfereren met antistollingsmiddel medicijnen dus vraag uw zorgverzekeraar over eventuele dieetbeperkingen u moet volgen als u het nemen van deze soorten medicijnen.