Wat zijn de functies van astaxanthine?

Wat zijn de functies van astaxanthine?


Astaxanthine is een carotenoïde, dat een organisch pigment. Het wordt geclassificeerd als een xanthophyl, de klasse van gele pigmenten. Dit maakt het vergelijkbaar met de meer algemeen bekende beta-caroteen, maar toch structureel verschilt. Het vertoont ook verschillende chemische en biologische eigenschappen, die ertoe onderzoekers om de functies van deze verbinding bestuderen en de effecten van verschillende omstandigheden bepalen.

bronnen

Astaxanthine is een natuurlijk voorkomende rode pigment in verschillende micro-organismen en organismen. Het wordt gevonden in sommige microalgen, waaronder Haematococcus pulvialis. Het wordt ook gevonden in sommige gist, waaronder Xanthophyllomyces dendrorhous. Astaxanthine wordt gevonden in krill, garnalen, kreeften, zalm, forel en flamingo's. Aangezien zoogdieren, waaronder mensen, kunnen niet intern synthese (producten) astaxanthine, ze moet innemen als onderdeel van hun dieet.

antioxidant

Astaxanthine vertoont krachtige antioxidant activiteit. Antioxidanten bestrijden van de effecten van oxidatie, het chemische proces waarbij een molecuul of atoom steelt elektronen van andere waardoor de chemische samenstelling van elke veranderen. Oxidatie wordt veroorzaakt door exogene (buiten het lichaam) factoren zoals de omgeving en endogene (in het lichaam) factoren zoals metabole processen. Carotenoïden, zoals astaxanthine, als antioxidant fungeren op verschillende manieren.

hemdszuurstof

Astaxanthine is in staat om singlet zuurstof te doven. Singlet zuurstof, maar niet een vrij radicaal, een paar elektronen die draaien in tegengestelde richting. Dit maakt het een zeer reactief en daardoor instabiel verbinding. Astaxanthine is in staat om de energie te absorberen van de singlet zuurstof, ontspannen aan de grond (en dus stabiele) toestand en dissiperen als warmte zonder ooit eigen chemische structuur verandert.

Vrije radicalen

Vrije radicalen zijn moleculen die een ongepaard elektron en de meeste daarvan zijn zeer reactief en daardoor instabiel. Omdat ze een ongepaard elektron, zullen ze reageren met andere moleculen te proberen een elektron krijgen, maar dit kan lipiden (vetten), proteïnen en DNA beschadigen. Astaxanthine efficiënt vinden en reageren met deze vrije radicalen tijdens het stabiel blijft.

immunologische reacties

In dierstudies hebben onderzoekers gevonden dat astaxanthine heeft het vermogen de productie van antilichamen te versterken. Het kan invloed hebben T-cellen en T-helpercellen en verbeteren immunoglobuline niveaus. Onderzoek op dit gebied nog steeds wordt uitgevoerd om te bepalen hoe astaxanthine kan worden gebruikt om te profiteren verschillende gezondheidsproblemen.

Anti-Kankerverwekkende stoffen

Bij dieren waaronder muizen en ratten suggereren dat astaxanthine effectief in het voorkomen van kanker kunnen zijn. Toen de dieren werden gevoed carcinogenen (kankerverwekkende stoffen), samen met astaxanthine was er een verlaagd tarief van kanker dan in die dieren die gevoed alleen de kankerverwekkende stoffen. Deze functie van astaxanthine vergt nader onderzoek, maar biedt een veelbelovende toekomst.

Conditie

De verschillende biologische responsen astaxanthine oproept, zijn er vele omstandigheden die kunnen profiteren van suppletie met astaxanthine.
Maculadegeneratie en cataract, zowel meestal veroorzaakt door het proces van veroudering, gekoppeld aan de cumulatieve effecten van licht-geïnduceerde oxidatie. Astaxanthine en andere carotenoïden kunnen het risico van zowel aandoeningen verminderen.
Coronaire hartziekte optreedt als gevolg van atherosclerose, dat is wanneer plaque bouwt in de slagaders. Er wordt aangenomen dat de oxidatie van low-density lipoproteïne (LDL) is wat bijdraagt ​​aan atherosclerose. Daarom is het mogelijk dat antioxidanten zoals astaxanthine het risico van coronaire hartziekte te verminderen.
Er is bewijs dat oxidatieve stress een factor in neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Parkinson en Alzheimer. Er wordt onderzoek uitgevoerd om het vermogen van antioxidanten bepalen zenuwweefsel beschermen tegen beschadiging.