Wat zijn de eigenschappen van Palm Oil?

Wat zijn de eigenschappen van Palm Oil?


De oliepalm (Elaeis guineensis) is een inwoner van West-Afrika. Palmolie wordt geproduceerd uit het vlees van de vrucht en is voornamelijk gebruikt als voedselvoorziening in het verleden, volgens "The Cambridge World History of Food." Vandaag de dag, palmolie is nog steeds een belangrijk ingrediënt in de Afrikaanse en Braziliaanse regionale keuken. Echter, wordt de olie vaak gebruikt als onderdeel van veel bewerkte voedingsmiddelen, zoals koekjes, margarines en chocolade, en als biobrandstof. Palmolie eigenschappen zijn lage dichtheid, een hoge stolpunt en biotische activiteit van de derde orde.

Dichtheid

Vetten en oliën hebben een lage dichtheid, dat is ongeveer 0,9 g per cm3, volgens de Duitse Transport Information Service. Echter, de dichtheid varieert afhankelijk van de temperatuur. Op 77 graden F, de dichtheid van palmolie is 0,89 g per cm3. Bij lagere temperaturen, deze dichtheid enigszins toe, volgens de ChemPro website. Volume is ook gerelateerd aan de dichtheid. de meeste oliën, zoals palmolie, te verhogen met 1 procent in volume voor elke 57 graden temperatuurstijging.

solidificatie Point

Stolpunt is de hoeveelheid vereiste temperatuur voor een stof om zijn fysieke toestand te veranderen van vloeibaar naar vast. Volgens de Duitse Transport Information Service, palmolie heeft een hoog stolpunt, in het traject van 88 tot 105 graden F. In gematigde landen wordt palmolie dus ook bekend als palmvet, vanwege de gestolde consistentie.

biotische Activity

Niveaus van biotische activiteit gerelateerd aan het vermogen van micro-organismen te ontwikkelen in een stof te ontbinden. Palmolie een biotische activiteit van derde klasse, in een schaal die loopt van nul tot vier, waarbij microbiële processen volledig gestopt. Palmolie en andere derde klasse stoffen nog steeds last biochemische, microbiële en andere afbraakprocessen, zo meldt het Duitse Transport Information Service.