Wat zijn de effecten van stoppen met roken?

Wat zijn de effecten van stoppen met roken?

Spanning

Veel rokers rekenen op sigaretten als een manier om te gaan met stress en wanneer ze stoppen, moeten ze alternatieve manieren om te ontspannen. MayoClinic.com meldt dat verhoogde stress niveaus zijn een reden waarom sommige ex-rokers hervatten roken. Het hebben van een stress management plan in de plaats voor het ophouden met u kunnen helpen rookvrije blijven.

Gewichtstoename

Dr. Edward C. Rosenow, internist consultant voor Mayo Clinic, zegt dat degenen die stoppen met roken hoeft niet tot gewichtstoename. Nicotine kan uw eetlust te onderdrukken en je stofwisseling te verhogen, zodat aanpassingen die nodig zijn tijdens het stoppen. Dr. Rosenow stelt voor het starten van een trainingsprogramma en het bijhouden van een logboek bij van alles wat je eet. Daarnaast houden low-calorie snacks, zoals wortelen, appels en andere vruchten en groenten, bij de hand voor gemakkelijke kauwend.

Short-Term Benefits

Hoewel het duurt wilskracht te stoppen met roken, zal je lichaam vrijwel direct ten goede komen. Uw bloeddruk lager zal zijn, net als uw hartslag, binnen enkele uren stoppen. Dit komt door de vermindering van koolmonoxide in het bloed, waardoor het makkelijker voor het hart te pompen. Misschien een afname hoesten en de productie van slijm binnen enkele maanden merken.

Long-Term Benefits

Hoe langer je blijft rook vrij, des te minder kans je hebt op het ontwikkelen van longkanker en hart-en vaatziekten. De National Cancer Institute meldt dat het niet uitmaakt hoe lang je een roker geweest, stoppen zal uw kansen om gezond te blijven verbeteren.

cravings

Het verlangen naar een sigaret kan worden overweldigend in de eerste paar dagen na het stoppen. Nicotine vervangers patches, sprays en tandvlees kunnen helpen die onbedwingbare trek te verminderen. Bovendien kunnen andere medicijnen en alternatieve therapie├źn, zoals acupunctuur, hypnose, lasertherapie of elektrostimulatie helpen de korte termijn ontwenningsverschijnselen van het afkicken.