Wat zijn de effecten van osteoporose op het lichaam?

Osteoporose is een aandoening die miljoenen mensen treft de hele wereld, en niet alleen de ouderen. Jonge mensen kunnen last hebben van osteoporose, waar de Mayo Clinic definieert als poreuze botten. Dergelijke broze botten te moedigen breuken en een beperkte mobiliteit in iedereen gediagnosticeerd met de ziekte. Inzicht in de gevolgen van osteoporose kan hebben op het lichaam zal zeker mensen aanmoedigen om stappen om dit te voorkomen.

Effect op Bones

Osteoporose verzwakt botten en gewrichten van het lichaam. Deze fracturen worden veroorzaakt door verdunnen van botmassa. Osteoporose vreet aan het sponsachtige interieur van het bot, genaamd de trabeculaire botmassa. De aandoening kan krijgen zo slecht dat een persoon is beperkt in beweging en activiteiten. Een val, een harde bult in iets of zelfs opheffen van een object kan resulteren in een botbreuk. De meest voorkomende locaties voor fracturen zijn in de rug, polsen en heupen, maar veel mensen die proberen in te breken valt ook fractuur ellebogen, schouders en knieën.

Chronische pijn

Een ander gemeenschappelijk effect van osteoporose op het lichaam is chronische pijn, soms zo ernstig dat het uitschakelen. Pijn wordt vaak veroorzaakt door druk op de wervels, botten drukken tegen beenderen tegen andere beenderen, alsmede zenuwen en het omringende weefsel. Deze effecten kunnen ook worden gevoeld in de heup, knie, schouder en pols gewrichten.

fysieke misvorming

In sommige individuen, kan osteoporose veroorzaken de wervelkolom naar voren te buigen (een bochel) en dragen bij aan de totale verlies van de hoogte. De effecten van compressie fracturen in de wervelkolom leiden vaak tot verstoringen van de wervelkolom, het creëren van een Gebogen uiterlijk.

Compressie van de inwendige organen

Aangezien de wervelkolom ontwikkelt abnormale curves, sommige mensen die ernstige kromming van de ruggengraat ook last van kortademigheid en pijn in de buik en inwendige organen ook gecomprimeerd. Onvoldoende rugsteun veroorzaakt door de kromming van de wervelkolom resultaten in de ribbenkast zinken onderste in de zachte weefsels van de buik en krampen inwendige organen zoals de longen, maag en darmen.

Oorzaken

Osteoporose is progressief, wat betekent dat de botten blijven verzwakken en dun als maatregelen worden genomen om reductie van botmassa vertraagt. Osteoporose wordt voornamelijk veroorzaakt door een gebrek aan adequate inname van calcium, een mineraal dat bijdraagt ​​aan botsterkte en gezondheid. Bijkomende risico's toenemen met etniciteit (Aziatische en blanke vrouwen hebben meer kans op osteoporose lijden dan andere demografische groepen), sedentaire levensstijl, roken en familiegeschiedenis van de ziekte. Osteoporose wordt ook algemeen gevonden bij vrouwen na de menopauze zijn gegaan en ervaring een afname van het hormoon oestrogeen, die ook helpt bij tot sterke en gezonde botgroei.