Wat zijn de effecten van Hyperglycemia op diabetes type 2?

Als je één van de bijna 23,6 miljoen Amerikanen die lijden aan type 2 diabetes, dan kunt u ernstige gevolgen ondervinden als je niet je bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Lange-termijn effecten van een hoge bloedsuikerspiegel - ook wel bekend als hyperglykemie - omvatten nierschade, hart-en vaatziekten en blindheid.

symptomen

De directe effecten van hyperglykemie onder meer hoofdpijn, wazig zicht, dorst, frequent urineren en droge huid.

ketoacidose

Hyperglycemie kan evolueren in ketoacidose, een opbouw van keton zuren in het bloed. Symptomen zijn onder meer misselijkheid, braken en buikpijn. Indien onbehandeld, kan ketoacidose coma en de dood tot gevolg hebben.

nier Schade

Hoge bloedsuikerspiegel benadrukt de nieren en kan leiden tot nierfalen. Wanneer bloedglucose hoog is, kan de nieren alle suiker niet absorberen in de bloedbaan en in plaats daarvan uit te spoelen overtollige suiker door het produceren van extra urine. Deze verhoogde werkdruk kan schade aan de nieren en uiteindelijk ervoor zorgen dat ze falen.

Hartziekte

Ongecontroleerde bloedsuikerspiegel verhoogt ontsteking in de slagaders, wat kan leiden tot aderverkalking. Dit verkleint het slagaders en vermindert de bloedstroom. Indien de aandoening aanhoudt, kan de slagader verstoppingen leidt tot een hartaanval.

Blindheid

Hyperglycemie kan de kleine bloedvaten beschadigen in de retina, het vrijgeven van bloed in de glasachtige vloeistof en licht blokkeren van het netvlies. Na verloop van tijd kan beschadigde schepen littekens of loslating van het netvlies veroorzaken. Beide omstandigheden kunnen leiden tot blindheid.