Wat zijn de effecten van Dexedrine?

Dexedrine is de merknaam voor dextroamfetamine sulfaat, een voorgeschreven medicijn voor de behandeling van narcolepsie en attention deficit / hyperactivity disorder (ADHD). Dexedrine is een stimulerend middel, wat betekent dat de energie toeneemt bij mensen die het middel innemen. De effecten van Dexedrine kan ook het verhoogde alertheid en verminderde hyperactiviteit bij mensen met ADHD. Dexedrine is geclassificeerd als een schema II gereguleerde stof, omdat het kan leiden tot verslaving.

Functie

Dexedrine werkt op het centrale zenuwstelsel naar de delen van de hersenen die de symptomen van narcolepsie en ADHD veroorzaken stimuleren. Het leidt tot waakzaamheid bij mensen met narcolepsie en helpt de symptomen van ADHD, met inbegrip van slechte aandachtsspanne, gebrek aan aandacht voor details, hyperactiviteit, of overmatig praten. Dexedrine is op een gebied van stimulerende gebruikt om deze aandoeningen te behandelen.

Kenmerken

Dexedrine komt in capsules van 5 mg. tot 15 mg. Omdat het snelwerkende natuur kan bijdragen tot een grotere tolerantie, kan de arts ook een verlengde afgifte vorm van Dexedrine voorschrijven.

Bijwerkingen

Dexedrine kan leiden tot verslaving. Andere typische bijwerkingen zijn overmatige rusteloosheid en slapeloosheid. Veel geneesmiddelen, waaronder antidepressiva en antihistaminica, kunnen interageren met Dexedrine, dus het is van groot belang voor mensen die zijn voorgeschreven Dexedrine met hun arts over alle drugs te praten ze nemen, met inbegrip van over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en kruiden.

overwegingen

Net als alle andere stimulerende middelen, kan Dexedrine leiden tot verslavend gedrag, met inbegrip van het nemen van meer dan de voorgeschreven dosis. Chronische overmatig gebruik van Dexedrine kan leiden tot overdosering, die kunnen worden geïdentificeerd door rusteloosheid, tremoren, verwarring en hallucinaties. RxList meldt dat beroertes, hartaanvallen, en psychose zijn gemeld bij mensen die Dexedrine en andere stimulerende middelen.

Waarschuwing

Dexedrine mag niet worden gebruikt door mensen die hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk of glaucoom; mensen die een geschiedenis van drugs of alcohol misbruik, of opwinding hebben; vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven; kinderen onder de leeftijd van 3 jaar.