Wat zijn de effecten van de hormonale veranderingen van de puberteit op de huid, lichaam en haar?

Puberteit begint rond de leeftijd van 8 voor meisjes en de leeftijd van 10 voor jongens. Gedurende deze tijd begint het lichaam die bepaalde hormonen en groei spurts. Dit kan voor grote uitdagingen adolescenten, aangezien er vele veranderingen in het lichaam tegelijk.

Identificatie

Bij meisjes puberteit is het begin van de menstruatie, de ontwikkeling van de borsten en de toename van vet ontwikkeling rond de heupen, billen, borsten en dijen. Het eerste teken van de puberteit bij jongens is de uitbreiding van de testikels en de groei van schaamhaar. Boys blijven groeien en rijpen 6 of 7 jaar vanaf het begin van de puberteit.

Huid

Puberteit brengt vaak acne en puistjes met zich mee. De hormonen die het lichaam in deze tijd ertoe leiden dat de klieren om extra talg (een natuurlijke olie) te maken. Deze olie kan de poriën van de huid te blokkeren en acne en puistjes.

Lichaam

Tijdens de puberteit, de hormonen beginnen te werken op verschillende gebieden van het lichaam. Bij jongens deze hormonen signaal de productie van sperma en testosteron. Bij meisjes, FSH en LH hormonen werken op de eierstokken, en stimuleren hen om oestrogeen te produceren. Oestrogeen is een hormoon dat het lichaam van een meisje voor te bereiden op toekomstige zwangerschap.

Haar

Puberteit zal de groei van schaam- en okselhaar te brengen bij jongens en meisjes. Dit haar begint zeer fijn en zal dikker en donkerder naarmate het kind leeftijden krijgen. Haar kan ook greasier worden vanwege de veranderende hormonen in het lichaam.

overwegingen

De puberteit is een tijd waarin veel kinderen vragen over hun veranderende lichaam kan hebben. Het is belangrijk om een ​​open lijn van communicatie te houden met uw kind en raadpleeg uw huisarts als u nog vragen of opmerkingen.