Wat zijn de bijwerkingen van Paraldehyde?

Paraldehyde is de algemene naam van een recept medicatie beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. Ondanks de effectiviteit ervan bij het behandelen van convulsies veroorzaakt door alcoholisme en het helpen van angstige patiënten te ontspannen, paraldehyde vormt een risico op bijwerkingen.

Vaak voorkomende bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen van paraldehyde zijn slaperigheid, misselijkheid, braken, buikpijn en onaangenaam adem geur.

Kenmerken

Gastrointestinale bijwerkingen van paraldehyde meest voorkomende wanneer het geneesmiddel oraal wordt opgenomen en niet als een injectie of een rectale zetpil. De bijwerkingen zijn het meest waarschijnlijk te ontwikkelen wanneer je voor het eerst begint met de behandeling met paraldehyde en verminderen naarmate je lichaam raakt gewend aan de drug, meldt de Mayo Clinic.

geneesmiddelinteracties

Wanneer met andere geneesmiddelen die ervoor zorgen dat het centrale zenuwstelsel te vertragen, zoals alcohol, tricyclische antidepressiva, antihistaminen en sedativa kunnen symptomen van slaperigheid door paraldehyde verergeren. De drug Antabuse verhoogt uw kans op het ontwikkelen bijwerkingen van paraldehyde.

risico's

Sommige patiënten ontwikkelen hallucinaties, trillen en spierkrampen tijdens het gebruik van paraldehyde. Patiënten met een voorgeschiedenis van alcohol- en drugsmisbruik moeten zorgvuldig worden gecontroleerd terwijl het nemen paraldehyde, omdat verslaving aan of afhankelijkheid van de drug is mogelijk.

overwegingen

Want het is niet bekend of paraldehyde wordt doorgegeven via de moedermelk, artsen zelden voorschrijven van het medicijn voor moeders die borstvoeding geven. Als u een medische geschiedenis van colitis, emfyseem, bronchitis, astma, gastro-enteritis of maagzweren, kan paraldehyde niet veilig voor u, waarschuwt de Mayo Clinic.