Wat zijn de bijwerkingen van lijnzaad?

Wat zijn de bijwerkingen van lijnzaad?


Lijnzaad kan een gunstige aanvulling op het dieet voor veel individuen. Lijnzaad hoog in beide omega-3 vetzuren en lignanen. Beide elementen zijn aangetoond groot belang voor de gezondheid van mensen die regelmatig lijnzaad gebruiken.

Lignanen en Omega-3 lijkt gunstig voor de gezondheid van het hart te zijn. Bovendien worden Lignanen als anti-kanker eigenschappen in sommige gevallen zijn.

Wijzend op de voordelen van lijnzaad, hebben sommige bijwerkingen in verband gebracht met de korrel.

Prostaatkanker

De Mayo Clinic meldt dat enig bewijs suggereert lijnzaad kan samengaan met een verhoogd risico op prostaatkanker. Mayo merkt echter op dat het onderzoek met betrekking tot dit mogelijk verband is nog niet sluitend.

Volgens Mayo, een vetzuur in lijnzaad bekend als alfa-linoleenzuur of ALA kan bijdragen tot een hogere incidentie van prostaatkanker. (ALA is het element dat verantwoordelijk is voor het verminderen van cholesterol bij mensen die regelmatig gebruik van lijnzaad maken.)

Omdat er geen definitief antwoord is beschikbaar om al dan niet lijnzaad verhoogt de incidentie van prostaatkanker, Mayo beveelt aan dat mannen vermijden allesbehalve een minimale hoeveelheid lijnzaad gebruiken om hun dieet aan te vullen. Mayo adviseert mannen met prostaatkanker lijnzaad helemaal te vermijden.

darmverstopping

Darmverstopping is een ander neveneffect van lijnzaad. Dit type blokkering gebeurt wanneer een persoon verbruikt lijnzaad drinken zonder enige vloeistoffen. Nuttigen van een kleine hoeveelheid vlaszaad zonder drinkwater of andere drank zal niet leiden tot verstopping. Echter, een persoon die iets verder dan een kleine hoeveelheid van de inname van lijnzaad loopt het risico van darmverstopping indien die natuurlijke persoon geen water of een andere drank drinkt tijdens het eten lijnzaad.

Bijzondere waardevermindering van orale medicatie

Er zijn aanwijzingen dat het gebruik van vlaszaad is belast afbreuk de doelmatigheid van bepaalde orale medicatie. De lijst van medicijnen die kunnen worden beïnvloed is vrij lang. Daarom, als een persoon die een voorgeschreven medicatie ook neemt lijnzaad als voedingssupplement, is het essentieel dat de arts worden gewaarschuwd zodat ze kunnen beslissen of lijnzaad wordt de medicatie beïnvloeden. Als er twijfel bestaat over wat het effect van lijnzaad op de effectiviteit van een medicijn zou kunnen hebben, moet het gebruik van lijnzaad onmiddellijk worden gestopt.

Onveilig tijdens de zwangerschap

De Mayo Clinic en andere onderzoekscentra hebben geconcludeerd dat lijnzaad niet mag worden gebruikt door een zwangere vrouw. Het gebruik van lijnzaadolie is aangetoond dat de goede groei van een ongeboren kind belemmeren. Daarnaast zijn voorbeelden van vroeggeboorte toegeschreven aan het gebruik van lijnzaad door een zwangere vrouw.

ernstige bloedingen

Als een individu elk type diagnose van een aandoening die leidt tot de verdunning van het bloed of de moeite controlerende bloeden, lijnzaad moet niet worden gebruikt. In deze gevallen kan het gebruik van lijnzaad resulteren in een verdere verdunning van het bloed.

Allergische reacties

Zoals bij alle andere soorten korrels, sommige mensen eigenlijk allergisch voor lijnzaad. Dus als iemand overweegt incorporeren lijnzaad in haar dieet, is het raadzaam om eerst verbruikt slechts een kleine hoeveelheid. Hierdoor is het mogelijk om de reactie van haar lichaam lijnzaad meten. Bovendien, tests zijn beschikbaar vanaf allergologen die kan helpen bij het bepalen of een individu is allergisch voor lijnzaad.