Wat zijn de bijwerkingen van het nemen Lyrica?

Lyrica is de merknaam voor de drug pregabaline geproduceerd door Pfizer. Het wordt meestal voorgeschreven voor de behandeling van pijn geassocieerd met diabetische perifere neuropathie en fibromyalgie en om aanvallen te voorkomen. Zoals met elke medicatie, kan Lyrica een aantal gemeenschappelijke en zeldzame bijwerkingen hebben.

Identificatie

Lyrica komt in de vorm van capsules die oraal worden ingenomen. Deze bevatten overal 25-300 mg pregabaline in combinatie met hulpstoffen talk, maïszetmeel en lactose monohydraat. De Food and Drug Administration ingestemd met de drug in 2004.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Deze bijwerkingen komen vaak voor mensen die Lyrica en worden niet als gevaarlijk beschouwd: slaperigheid, duizeligheid of wazig zien, droge mond, oedeem, geheugen en concentratie problemen, gewichtstoename van de toegenomen eetlust, angst, huiduitslag, constipatie en buikpijn.

Ernstige bijwerkingen

Zeldzamer en ernstige bijwerkingen die onmiddellijke medische aandacht nodig kunnen zijn: Onverklaarde spierpijn of gevoeligheid, vooral als je ook malaise of koorts; allergische reacties zoals netelroos, ademhalingsproblemen of zwelling van het gezicht, lippen, tandvlees, tong, keel of strottenhoofd; gemakkelijk blauwe plekken of bloeden; of snelle gewichtstoename.

andere punten van zorg

Anti-epileptica is aangetoond dat het risico op zelfmoordgedrag verhogen. Neem onmiddellijk contact op met een arts als een persoon die Lyrica toont veranderingen in stemming of gedrag, lijkt depressief of angstig, boos, rusteloos of hyperactief. Iedereen die al op zoek naar hulp van een professionele geestelijke gezondheidszorg moeten nauwgezet worden gecontroleerd voor stemmingswisselingen.

Waarschuwingen / Opnames

Niemand die Lyrica moet stoppen met het innemen van de medicijnen of de dosering te wijzigen zonder overleg met zijn of haar arts, vooral als het nemen van het aan aanvallen tegen te gaan. Het stoppen van het geneesmiddel kan aanvallen verergeren. Draag altijd een medische alert armband of dragen een identificatiekaart die aangeeft u neemt Lyrica.

Lyrica ontwenningsverschijnselen kunnen zijn slapen moeilijkheid, misselijkheid, hoofdpijn en diarree.