Wat zijn de bijwerkingen van het nemen Aleve?

Aleve is een over-the-counter-versie van de medicatie naproxen. Ondanks de effectiviteit ervan op het verlichten van pijn, Aleve een risico op bijwerkingen bij sommige patiënten.

types

Bijwerkingen geassocieerd met Aleve omvatten huiduitslag, geluid in uw oren, constipatie, brandend maagzuur, buikpijn, misselijkheid, indigestie, diarree, braken en kortademigheid.

Tijdsspanne

Sommige van de bijwerkingen van aleve ontwikkelen bij de eerste behandeling begint en onveranderlijk is naarmate uw lichaam gewend aan de effecten van het geneesmiddel volgens de Mayo Clinic.

geneesmiddelinteracties

In combinatie met bloedverdunnende medicijnen, zoals warfarine, Aleve verhoogt het risico op het ontwikkelen van langdurige of oncontroleerbare bloeden, meldt Drugs.com. Aleve verhoogt het risico op het ontwikkelen van bijwerkingen van de artritis medicijn methotrexaat.

risico's

Als andere niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen, Aleve vormt een risico voor digestieve zweren, die bloeden of de vorming van gaten of perforaties in de maag of de darmen, waarschuwt het American College of Gastroenterolgy kan veroorzaken. Bovendien, op lange termijn gebruik van NSAID's verhoogt het risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration.

overwegingen

Omdat de effecten op foetale ontwikkeling zijn onbekend, artsen raden dat zwangere vrouwen te voorkomen dat het gebruik van drugs zoals naproxen Aleve tenzij er geen veilig alternatief voor de behandeling. Als je een geschiedenis van bloedarmoede, bloeden problemen, bloedstolsels, oedeem, hartaanval, hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, nier of lever ziekte, spijsvertering zweren, beroerte, aspirine allergieën of onlangs ondergaan hart bypass-operatie, kan het niet veilig is voor zijn u Aleve nemen, waarschuwt de Mayo Clinic.