Wat zijn de bijwerkingen van een schildklier medicatie overdosis?

Wat zijn de bijwerkingen van een schildklier medicatie overdosis?

Wanneer bloedspiegels van schildklierhormoon te laag zijn, artsen voorschrijven schildklier medicatie. Als een persoon neemt te veel schildkliermedicatie, het resultaat is hetzelfde als wanneer de persoon hyperthyroïdie een natuurlijke vorm van schildklierhormoon overproductie. Schildklierhormoon beïnvloedt bijna elk weefsel in het lichaam, dus te veel schildklierhormoon medicatie versnelt het hele systeem, volgens Drugs.com. Symptomen van een overdosis schildkliermedicijn variëren van mild tot dodelijk, afhankelijk van de hoeveelheid medicatie genomen.

Hart

Een overdosis van de schildklier medicatie verhoogt de hartslag, volgens eMedTV.com. Dit kan leiden tot een onregelmatige hartslag. Onregelmatige hartslag kan leiden tot een gevaarlijke aandoening, de zogenaamde fibrillatie, dat is een soort van een hartaanval. Een ander symptoom van overdosering is hartkloppingen. Hartkloppingen zijn sensaties die het hart overslaan van een beat. Dit kan zeer ongemakkelijk en angst veroorzaken. Met een hogere overdosis, kan een verhoogde bloeddruk en een hartaanval te volgen, volgens MedlinePlus. Pijn op de borst kan een van deze symptomen te begeleiden.

Spijsvertering

Schildklier medicatie overdosis kan een toename van de eetlust veroorzaken, volgens Drugs.com. Afhankelijk van de hoeveelheid van een overdosis, kan ook misselijkheid veroorzaken. Zelfs bij een toename van de eetlust kan een langdurige overdosis schildklier geneesmiddel leiden tot gewichtsverlies, volgens de American Association schildklier. Teveel schildklierhormoon verhoogt de stofwisseling, waardoor een persoon veroorzaakt meer calorieën dan ze zou doen met een normaal niveau van schildklierhormoon branden. Tenzij de persoon eet meer calorieën te compenseren voor de hogere stofwisseling, zal het resultaat een verlies van gewicht. Sommige mensen proberen om gewicht te verliezen met behulp van schildklierhormoon suppletie. Dit is een gevaarlijke praktijk, omdat schildklierhormoon heeft een smalle therapeutische index. Dit betekent dat het verschil tussen een effectieve dosis en een toxische dosis is zeer klein; Dit is de reden waarom wanneer een persoon is op schildklier medicatie, artsen controleren vaak schildklierhormoon niveaus.

Brain / Zenuwen

Een overdosis van schildklier medicatie heeft verstrekkende gevolgen voor de hersenen en zenuwen. Psychologisch, kan een overdosis leiden tot angst, prikkelbaarheid, verwarring en desoriëntatie, volgens eMedTV.com. Aangezien een toename van schildklierhormoon versnelt het hele lichaam, wordt het moeilijk om te ontspannen. Een overdosis veroorzaakt bijna altijd slapeloosheid. Bij hogere doseringen kan het effect shock, beroerte, coma of dood als versnelde zenuwimpulsen steeds disharmonischer worden.

Spieren

Hoewel men zou denken dat extra schildklierhormoon medicatie zou een persoon sterker voelen, schildklier medicatie overdosis veroorzaakt spiervermoeidheid en zwakte, volgens MedlinePlus. Dit wordt veroorzaakt door het onvermogen om te ontspannen en rust het lichaam. De spieren worden gespannen en uiteindelijk de vermoeidheid met behulp van al hun beschikbare chemische energie. Gespierde tremoren begeleiden vaak spiervermoeidheid uit schildklier overdosis.

Huid

Een overdosis van de schildklier medicatie kan koorts veroorzaken, volgens MedlinePlus. De toegenomen metabolisme door de overdosis genereert extra warmte in het lichaam. De persoon kan warm aanvoelen wanneer anderen koud zijn. Een persoon die te veel schildklier medicatie neemt u een intolerantie voor warmte ervaren en zijn huid kan worden gespoeld. Hij kan ook ervaren overmatig zweten als zijn lichaam probeert om zichzelf af te koelen tot een normale temperatuur.