Wat zijn de bijwerkingen van amlodipine?

Amlodipine is een voorgeschreven medicatie voor de aandoening hypertensie, die ook algemeen bekend als hoge bloeddruk. Amlodipine is ook bekend onder de merknamen Norvasc, Lotrel en Lipinox. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van angina pectoris, wat een soort van ernstige pijn op de borst. Het geneesmiddel wordt als een calciumantagonist. Amlodopine (net als de meeste andere medicijnen en voedingssupplementen) wordt geleverd met het risico op bijwerkingen optreden, hoewel ze niet iedereen overkomen.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Veel gebruikers van amlodipine ervaren geringe bijwerkingen. Deze bijwerkingen zijn in het algemeen niet beschouwd gevaarlijk omdat ze meestal verdwijnen snel (binnen een paar dagen na aanvang van het geneesmiddel in het algemeen). Als je merkt dat de bijwerkingen bijzonder onaangenaam of ongemakkelijk, moet u uw arts te informeren over hen. Deze bijwerkingen zijn slepende droge hoest; licht in het hoofd of duizeligheid bij het staan ​​of zitten; en zwelling van de enkels, handen en voeten.

Ernstige bijwerkingen

Ernstige bijwerkingen zijn minder vaak voor, maar ook mogelijk. Als je jezelf in de positie van het ervaren van mogelijk gevaarlijke bijwerkingen van amlodipine, moet u dringende medische zorg te krijgen zo spoedig mogelijk. Sommige vaak gevaarlijke bijwerkingen van amlodipine bevatten slepende of extreme misselijkheid, pijn op de borst, donker gekleurde urine, overgeven, diarree, piepende ademhaling, abnormale vermoeidheid of zwakte, gele verkleuring van de ogen of de huid, extreme buikpijn, spierzwakte, pijn, krampen, rillingen, koorts, aanhoudende keelpijn en abnormale gewichtstoename.

Allergische reacties

Allergische reacties zijn ook ingedeeld als zijnde ernstige effecten van de medicatie. Als u vermoedt dat u de behandeling van een allergische reactie op het geneesmiddel, is het essentieel dat je medische hulp voor de zaak te krijgen. Sommigen vertellen tekenen van een allergische reactie op amlodipine omvatten huiduitslag; beklemming op de borst; zwelling van het gezicht, de mond, tong en lippen; problemen met de ademhaling; abnormale heesheid; netelroos; en jeuk.

Alcohol

Het is zeer belangrijk te onthouden van alcohol tijdens het gebruik van amlodipine, voor uw eigen veiligheid voordelen. Alcohol kan de bloeddruk nog meer verlagen en kan mogelijk verhogen het risico van verschillende bijwerkingen van een persoon ervaart amlodipine's.

Overdose

Als u meer dan uw juiste dosering van amlodipine hebben genomen, heb je een overdosis en als gevolg daarvan moet onmiddellijk medische hulp inroepen. Sommige waarschuwing symptomen van amlodipine overdosering zijn extreme duizeligheid, flauwvallen, en warme tintelingen.