Wat zijn de behandelingen voor verkalkte slagaders in het hart?

Wat zijn de behandelingen voor verkalkte slagaders in het hart?

Verkalkte bloedvaten in het hart zijn een vorm van coronaire arteriosclerose. In deze toestand, de slagaders hard en versmald. Dit beperkt de doorstroming van het bloed naar het hart, het beperken van de hoeveelheid werk die het kan uitvoeren, zelfs tot het punt waarop een persoon problemen met lopen een paar stappen zonder pijn op de borst of kortademigheid kan hebben. De vernauwing van de bloedvaten kan progressief zijn, tot een sterkere symptomen. Als de slagader plotseling afgesloten wordt, wordt de bloedtoevoer naar het gebied van de door de slagader geleverde hart worden afgesneden en een hartaanval leidt. Lifestyle, kunnen medische en interventionele behandelingen voor coronaire hartziekte symptomen te verlichten en het leven verlengen.

Lifestyle Wijzigingen

Sommige levensstijlwijzigingen blijkt nuttig bij de behandeling van verkalkte bloedvaten in het hart. Roken en blootstelling aan tweedehands rook moet worden gestopt. Een dieet gepland met een diëtist of een andere gekwalificeerde zorgverlener kunnen helpen verlagen vetten en cholesterol en hoge bloeddruk te verlagen. Fruit, groenten en granen zijn meestal gunstig. Daarnaast kan de oefening een nuttige behandeling voor deze aandoening zijn, rekening houdend met te overleggen met een zorgverlener met betrekking tot hoe veel oefening is geschikt voor het begin van een trainingsprogramma. Naast deze, kan gewichtsverlies goed zijn als obesitas aanwezig is. Tot slot, het verminderen van en het omgaan met stress beter te kunnen helpen. (Zie referentie 1)

Medisch management

Medisch management verwijst naar het gebruik van medicijnen om verkalkte slagaders te behandelen in het hart. Een van de meest voorkomende geneesmiddelen voorgeschreven is aspirine. Aspirine interfereert met bloedplaatjes. Bloedplaatjes hulp vorm bloedstolsels, een goede zaak wanneer een persoon is bloeden, maar wanneer de bloedvaten in het hart zijn vernauwd en hard, zal een bloedplaatjes plug een hartaanval veroorzaken. Andere geneesmiddelen worden gegeven aan vet en cholesterol in het lichaam en verlaagt de bloeddruk. Als de symptomen zijn bemoeien met de activiteiten van het dagelijks leven, kunnen nitraten worden gegeven aan de bloedvaten verwijden tijdelijk. Andere medicijnen zijn onder andere bètablokkers en calciumantagonisten aan de hoeveelheid werk die het hart moet doen afnemen. (Zie referentie 2 en 3)

Interventional Behandelingen

Interventionele behandelingen omvatten procedures gedaan door radiologen en cardiologen en chirurgen. Radiologen en cardiologen kan een kleine katheter in een bloedvat door de been en rijg het aan het hart. Daar wordt de katheter geduwd in de vernauwde slagader en een ballon wordt opgeblazen om de diameter van de vaten verhogen. Een stent, of holle metalen gaas buis, kan net zo goed worden gestoken om te voorkomen dat de slagader geopend. Als deze procedure niet haalbaar is, kunnen chirurgen een coronaire bypassoperatie, of CABG te voeren. In deze procedure worden aders of slagaders elders in het lichaam geïmplanteerd in het hart. Sommige mensen zouden kunnen hebben bij minimaal invasieve coronaire bypass chirurgie, waarbij een kleinere incisie gemaakt worden. Ten slotte kan laser resurfacing van het hart een beschikbare optie. In deze procedure, een laser maakt kanalen door de hartspier om de bloedstroom door de vaten te vullen. (Zie Reference 4 en 5)