Wat zijn de behandelingen voor Trigeminusneuralgie?

Trigeminusneuralgie is het gezicht pijn die meestal gebeurt aan de ene kant van het gezicht. Pijn kan worden veroorzaakt door een lichte aanraking of terwijl het doen van alledaagse dingen zoals eten, praten of het poetsen van de tanden. Het kan komen en gaan, met lange periodes van pijn-vrij. De eerste behandeling van trigeminusneuralgie is meestal voorgeschreven medicatie. Als de pijn aanhoudt of verergert, kan een operatie nodig zijn.

geneesmiddel

Trigeminal neuraligia behandeling begint met anticonvulsieve en antidepressieve medicatie. Geneesmiddelen tegen epilepsie omvatten carbamazepine, topiramaat en clonazepam. Dit type geneesmiddel blokkeert de misfiring van de nervus vagus. Baclofen, een spierverslapper, kan worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen om spierkrampen te voorkomen. Antidepressiva worden gebruikt om het branden behandelen pijn pijn trigeminale neuralgie. Pijn die ernstige of terugkerende kunnen worden behandeld met opiaten of pijnstillers zoals NSAID.

rhizotomy

Rhizotomy is een chirurgische ingreep die specifieke zenuwvezels vernietigt om de pijn te blokkeren. Deze behandeling kan permanent sensorisch verlies en gezicht gevoelloosheid veroorzaken. Er zijn verschillende soorten rhizotomy de chirurg kan kiezen uit die ballon compressie, glycerol injectie radiofrequente thermische laesie en sterotactic radiochirurgie omvatten.

Ballon compressie wordt gebruikt voor de isolatie beschadigen de nervus trigeminus en wordt uitgevoerd onder algemene verdoving. Glycerol injectie is een poliklinische procedure. De arts injecteert glycerol in de ganglion waarbij de trigeminale zenuw voldoen aan de basis van de schedel. Radiofrequentie thermische laesie maakt gebruik van elektrische stroom naar de zenuwvezels beschadigen en te stoppen pijn. Sterotactic radiosurgery is een computer-imaging procedure die stralingsbundels gebruikt om een ​​laesie op de nervus zenuw die pijnsignalen verstoort vormen.

microvasculaire decompressie

Deze procedure voor de behandeling van trigeminusneuralgie is de meest ingrijpende. Het wordt uitgevoerd onder algemene verdoving en vereist een verblijf van enkele dagen in het ziekenhuis. Deze chirurgische behandeling wordt gedaan door het plaatsen van een kussen tussen de nervus vagus en de nabijgelegen schepen zodat de zenuw niet meer wordt samengedrukt. Een neurectomie kan worden uitgevoerd tijdens deze procedure als de chirurg geen schepen te drukken op de zenuw kan vinden. Hij zal deel uitmaken van de nervus vagus gesneden om de pijnsignalen stoppen van het bereiken van de hersenen.

Gamma Knife Radiochirurgie

Deze behandeling voor trigeminusneuralgie gebruikt gerichte bundels van straling om een ​​laesie te maken op de wortel van de zenuw die zich langzaam ontwikkelt in de tijd en verstoort de pijnsignalen van de zenuw naar de hersenen. Deze procedure is een optie voor iemand die niet onder narcose kan worden gebracht door onderliggende medische aandoeningen.

Linear Accelerator Radiosurgery

Lineaire versneller radiosurgery (LINAC) gebruikt straling genoemd hoog-energetische röntgenstraling, die een reeks van herhaalde bursts worden geleverd. Deze procedure is gericht op de zenuwen en de schade die zij, waardoor een laesie om langzaam te ontwikkelen en te verstoren pijnsignalen uit naar de hersenen worden overgebracht.