Wat zijn de behandelingen voor Plantar Fibroom?

Een plantaris fibroom is een goedaardige knobbel (vezelig knoop) in de boog van de voet. Het ontstaan ​​aan één of beide voeten en kunnen verschillende behandelingen vereisen. Behandelingen omvatten ondersteunende schoenen, steroïde injecties, fysiotherapie, orthesen en chirurgie.

ondersteunende Schoenen

Artsen kunnen ondersteunende schoenen adviseren om wrijving op de voetzool te verminderen. Sommige van deze ondersteunende schoenen onder meer sneakers, low-hakken schoenen en pantoffels.

steroïde injecties

Niet-chirurgische behandelingen omvatten steroïde injecties, zoals corticosteroïd medicijnen. Steroïde injecties tijdelijk de grootte van de plantaire fibroom krimpen en bieden pijnbestrijding.

Fysiotherapie

Patiënten met plantaris fibromen kunnen reageren op fysiotherapeutische behandelingen. Fysiotherapeutische behandelingen omvatten elektrische stimulatie, echografie en hot packs te voet pijn te verlichten.

Orthotic Devices

Podologen kunnen orthesen aanraden als een behandeling voor plantaire fibroom. Eén type orthese is een aangepaste schoen insert te voet pijn te verminderen en te distribueren lichaamsgewicht.

Chirurgie

Patiënten kunnen invasieve behandeling voor plantaire fibromen, zoals chirurgie. Een chirurg ontleedt het vetweefsel op de voeten en verwijdert de fibromen voordat stiksels chirurgische incisie. Postoperatieve zorg omvat rust en hoogte van de voet.