Wat zijn de behandelingen voor Oppervlakkige basaalcelcarcinoom?

Basaalcelcarcinoom --- een vorm van huidkanker --- is de meest gediagnosticeerde kanker in de wereld, volgens de Skin Cancer Foundation. Letsels vormen in de epidermis (bovenste laag van de huid). Oppervlakkig basaalcelcarcinoom wordt gekenmerkt door agressieve meerdere langzaam groeiende roze of rood laesies. Blootstelling aan de zon wordt echter het meest van lesies, maar de laesies soms op onbelichte delen. Deze kanker heeft meestal niet verspreid buiten de huid, maar vertraagde behandeling kan leiden tot misvorming en andere problemen.

Topical Behandelingen

Artsen gebruiken soms actuele behandelingen die chemotherapie of immuunsysteem modulerende middelen bevatten, volgens Dr Michael Ramsey van Emedicine.com. De meest voorkomende behandelingen omvatten imiquimod, die het immuunsysteem stimuleert bestrijding van de kankercellen. De behandeling bestaat uit vijf wekelijkse toepassingen van de crème gedurende ten minste zes weken. De hardingssnelheid varieert van 80 tot 90 procent, afhankelijk van het Skin Care Foundation. U kunt deze behandeling niet gebruiken als u enige vorm van abnormale immuunsysteem of op letsels van het hoofd en de nek.

De chemotherapiedrug 5-fluorouracil (5FU), in crème vorm, behandelt ook oppervlakkige basaalcelcarcinomen. Het interfereert met het vermogen van de kanker om nieuwe cellen. Een typisch verloop van behandeling omvat tweemaal daags toepassingen drie tot zes weken en heeft een vergelijkbaar succes als imiquimod, volgens de Foundation.

fotodynamische therapie

Fotodynamische therapie gaat om het aanbrengen van medicatie om de laesies die hun gevoeligheid voor licht verhoogt. Het aanbrengen van een sterk licht aan deze gebieden activeert de geneeskunde en helpt vernietigen de kankercellen zaak. Het werkt bijzonder goed voor oppervlakkige letsels, aldus Ramsey. Deze behandeling is geen goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration voor huidkanker in het bijzonder, maar is gebruikt voor deze off-label doeleinden meer dan 20 jaar. Je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen de zon voor twee dagen na de behandeling.

Chirurgische procedures

Chirurgische procedures voor het verwijderen oppervlakkige basaalcelcarcinomen betrekken snijden of weg te schrapen het kankerweefsel. Sommige procedures vereisen het verwijderen van een marge van gezonde huid rond de laesie maligne weefsel is verwijderd, waardoor de kans op littekenvorming toeneemt waarborgen.

cryotherapie

Cryotherapie op vloeibare stikstof om de tumor te vernietigen. Ramsey merkt deze behandeling kan effectief behandelen agressieve basaalcelcarcinomen, maar alleen zeer ervaren cryosurgeons gebruiken voor dit doel als ervaring met de procedure een grote rol in het succes van de behandeling speelt. Deze behandeling kan leiden tot littekens.