Wat zijn de behandelingen voor Lupus huidirritatie?

Wat zijn de behandelingen voor Lupus huidirritatie?


Lupus is een auto-immuunziekte die het immuunsysteem van gezonde cellen en weefsels in het lichaam aanvallen veroorzaakt. Er is geen definitieve test voor lupus. De diagnose wordt bereikt door een breed scala van tests en het proces van eliminatie. Er zijn verschillende soorten lupus, zoals systemische lupus, discoïde lupus, subacute cutane lupus en neonatale lupus, die op pasgeborenen beïnvloedt. Vanuit elke van lupus zijn een paar gemeenschappelijke factoren, zoals huidirritatie.

manifestaties

Huidirritatie lupus manifesteert zich op verschillende manieren. Van lichte jeuk en netelroos van verschillende huiduitslag, is bijna altijd aanwezige symptomen van lupus. Alle soorten lupus huidirritaties veroorzaakt door de irritatie van de zenuwvezels onder de huid. Verschillende soorten verschillen in hun ernst.

types

De meest voorkomende vorm van huidirritatie in verband met lupus is wat artsen noemen de veelbetekenende "butterfly" uitslag. Omvat de wangen en neus, neemt typisch in de vorm van een vlinder.

Zweertjes in de mond zijn een ander type van huidirritatie veroorzaakt door lupus. Deze kunnen zich voordoen als een pijnlijke of een hele mondvol van pijnlijke zweren.

Een uitslag bestaat uit kleine rode vlekken is nog andere manifestatie van lupus op de huid. Deze uitslag invloed op de rug, nek, armen, handen en soms het gezicht.

Volgens onderzoekers van de Mayo Clinic, een ernstige huidirritaties veroorzaakt door lupus is de vorming van huidletsels. Deze letsels kunnen overal op de huid waar blootstelling aan de zon vormen. Lupuspatiënten zijn veel gevoeliger voor beschadiging door blootstelling aan de zon dan anderen.

behandelingen

Een van de meest voorkomende behandelingen voor lupus corticosteroïden. Deze medicijnen bevatten een natuurlijke anti-inflammatoire hormoon cortisol dat helpt onderdrukken ontsteking. Corticosteroïden kunnen oraal in de vorm van pillen worden genomen of plaatselijk direct toegepast op lupus huidirritaties in de vorm van crèmes of zalven.

behandelingen

Antimalaria geneesmiddelen waren oorspronkelijk bedoeld voor de behandeling van malaria, maar nu ook worden gebruikt bij de behandeling van lupus en de bijbehorende huidirritaties. Deze geneesmiddelen worden oraal ingenomen, maar zijn niet zonder bijwerkingen. Patiënten die antimalaria geneesmiddelen voor de behandeling van lupus huidirritatie zijn gevoelig voor lijden aan misselijkheid, diarree, braken, hoofdpijn, nervositeit, oogschade, spierzwakte en duizeligheid.

behandelingen

Immunosuppressiva blokkeren de productie en de werking van de immuuncellen. Dit type behandeling wordt gewoonlijk alleen gebruikt in lupus patiënten bij wie de nieren of centrale zenuwstelsel worden beïnvloed. hetzij oraal toegediend of via een IV, deze behandelingen helpen lupus huidirritaties zonder sommige van de bijwerkingen van corticosteroïden. De werkwijze wordt vaak aangeduid als "steroid sparing." Maar deze therapie is niet vrij van bijwerkingen. Ze zijn misselijkheid, braken, blaasproblemen, haaruitval en verminderde vruchtbaarheid.

behandelingen

De meest radicale vorm van behandeling voor lupus en zijn brede waaier van symptomen wordt genoemd intraveneuze immunoglobulinen, of IVIG's. Dit zijn bloedeiwitten die fungeren als antilichamen. Hoewel het nog niet is bewezen hoe ze werken, hebben medische professionals op het Cincinnati Children's Hospital hen gevonden om een ​​succesvolle behandeling van lupus patiënten zijn wanneer een belangrijk orgaan, lymfevaten of bloedvaten worden aangetast. Hoewel het meeste behandelt alle huidirritaties geassocieerd met lupus, een van de bijwerkingen is een uitslag op het gebied IV.

overwegingen

Hoewel er geen echte remedie voor lupus, hebben grote vooruitgang geboekt in de medische sector in de richting van onderzoek naar de oorzaken en behandelingen. Lupus huidirritaties die ooit werden beschouwd als een van de moeilijkst te verlichten worden nu behandeld in een tijdig bij de meeste patiënten.