Wat zijn de behandelingen voor Labrynthitis?

Labyrinthitis is een aandoening gekenmerkt door irritatie en zwelling van de kanalen van het binnenoor, die vaak het gevolg van een oorontsteking of een infectie van de bovenste luchtwegen. Hoewel de infectie gaat gewoonlijk verwijderd zonder de hulp van medicatie, kan behandeling van symptomen nodig en omvat een breed scala van geneesmiddelen

symptomen

Een van de meest voorkomende symptomen van labyrinthitis is vertigo, een gevoel van duizeligheid die optreedt bij bewegingen van het hoofd. Uw evenwicht kan worden aangetast, wat resulteert in een verminderd evenwichtsgevoel. U kunt ook last gehoorverlies of een piep in de oren, evenals onwillekeurige bewegingen van de ogen. Afgezien van deze, kunt u symptomen van misselijkheid en braken. Als u een van deze symptomen ervaart, in overleg met een arts raadplegen.

Medische behandeling

De behandeling van een oorontsteking is gericht op het verlichten van symptomen, terwijl het geneest op zijn eigen. Dit kan onder meer antihistaminica, vooral als de aandoening wordt veroorzaakt door allergieën en corticosteroïden om ontstekingen verminderen. Anti-emetica zoals prochlorperazine kan worden voorgeschreven om misselijkheid en braken bepalen of ernstig genoeg is om behandeling, en scopalamine, een klein stukje achter het oor rechtvaardigen, kan worden gebruikt voor de behandeling duizeligheid. Als je problemen hebt met slapen, kan een kalmerend middel worden voorgeschreven, zoals Valium. In sommige gevallen kan de infectie bacteriële aard zijn. Als dit het geval is, zal uw arts het meest waarschijnlijk antibiotica voorschrijven.

Home Treatment

De symptomen van labyrinthitis kan thuis worden behandeld, en is gericht op het wegwerken van de frequentie. Omdat veel van de symptomen optreden tijdens de beweging, moet je zorgen te plotselinge veranderingen in beweging te vermijden, waardoor jezelf de tijd om zo vaak mogelijk rusten. Vermijd overmatige lezen of fel licht, die de gevoelens van duizeligheid kan verbeteren. Daarnaast moet u niet te rijden totdat de symptomen opruimen, zoals duizeligheid het risico van een ongeval kan verhogen. Als je problemen hebt met het lopen, een stok of hulp van een vriend of familielid kan het risico op letsel te verminderen.

Bijwerkingen

Bijwerkingen variëren afhankelijk van het type toegepaste geneesmiddelen. Anti-emetica kunnen sufheid, wazig zien, een daling van de bloeddruk, huiduitslag en onwillekeurige bewegingen veroorzaken. De primaire bijwerking van antihistaminica en scopolamine is duizeligheid welke vaak gepaard gaat met wazig zicht of droge mond. Sedativa kan vermoeidheid en een verminderd gevoel van coördinatie veroorzaken, en indien gebruikt in overmaat, kan worden gewoonte-vorming. Het risico van dit optreden wordt verhoogd als u al een afhankelijkheid van een andere stof, zoals alcohol.

Prognose en preventie

Bij gebruik volgens de aanwijzingen kunnen symptomen van labyrinthitis alleen minimale interferentie met de dag-tot-dag activiteiten als voorwaarde geneest. In gevallen waarin ernstig braken optreedt en is niet geholpen met medicatie, moet u naar het ziekenhuis om verloren vloeistoffen en voedingsmiddelen bij te vullen. Als u vermoedt dat u een infectie van de luchtwegen of een oorontsteking, in overleg met uw arts om snelle behandeling te beginnen. Dit zal het risico labyrinthitis ontwikkelen in de eerste plaats beperken.